Marja

Den långa resan.

En perfekt vårvintersöndag

DSCN1542

Solsken och långa skuggor nere vid sjön i dag. Skidorna är tyvärr inte mina, men jag var glad att jag orkade ut på en promenad med stavarna i dag, för det var en perfekt vårvinterdag. Lite blåsigt nere vid sjön som triggade igång en hostattack… kändes faktiskt lite som astma.

Konditionen är urusel efter snart tre veckors slowmotion, men jag är på gång och firade det med att bamsekrama ett dubbelträd, samtidigt som jag tittade upp i den blå himlen där molnen svävade som bomullstussar.

DSCN1541

DSCN1539

 

När jag kom in skulle jag göra den där torskgratängen, men jag var så trött och hungrig att det fick bli kokt torsk med ägg och skirat smör med kokt potatis i stället. Det blev också väldigt gott.

I morgon har vi träff med skrivargruppen, men jag har skickat sms att jag inte orkar komma. Tänkte ta det väldigt lugnt så att jag blir pigg någon gång. I natt hade jag en sån där natt när jag satt uppe och löste korsord och knaprade äpple. När jag sen äntligen somnade, drömde jag att jag var förtvivlat ledsen och grät och vaknade med hela halsen hopsnörd och tungan uppe i gommen. Brukar ni ha sådana drömmar? Jag gråter aldrig så där förlösande i drömmen, utan det blir alltid en förtvivlad känsla och så fastnar gråten i halsen. Undrar hur jag låter innan jag vaknar i den där känslan?

I morse tog jag bort tejpen från hälen. Den skulle egentligen ha suttit på till på tisdag, men det började stasa i ankeln och jag blev lite mer svullen än vanligt. Jag skulle gärna prova med kinesologtejp, för det är mer elastiskt och man behöver inte sätta så många lager. Ska prata med sjukgymnasten när vi träffas. Det gick i alla fall bra att gå ute i dag med bra skor, men inomhus kan jag inte gå i strumplästen utan att det gör ont.

Måndag i morgon och ny vecka.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt med en promenad i det vackra vädret och visst piggar det upp att komma ut och njuta av sol och snö. Väldigt vackra bilder!
    Skönt att du är på bättringsvägen men det tar ju tid att återfå krafterna. Lång tid!
    Och att nu även hälen samarbetar underlättar.
    Kram och trevlig måndag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det var ett framsteg att jag kom mig ner till sjön i det vackra vädret. 🙂 I dag har det snöat hela dagen.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Happy Monday Marja! Nice to see that you’ve been down to the lake. I really enjoy the beautiful pictures. 🙂 Glad to hear the health is improving but do take care! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yes, it was really nice down by the lake… the weather was so beautiful and I was so happy that I had the strength to go out for a walk. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.