Marja

Den långa resan.

Den stora semmeldagen

IMG_20170228_142057

I dag var det då den stora semmeldagen. Jag tycker det har tjatats en hel del om alla nya varianter av semlan ända sedan saffransemlan kom till Lucia i fjol. Det är semmelwraps, varm-korv-semlor ,princesstårtesemlor, semlor med sylt m.m. Jag tycker att en semla ska vara en semla och jag äter den bara en gång per år. I dag var jag på biblioteket i Väven och passade på att köpa en semla med mig hem från Kulturbageriet.
Jag valde en ekologisk semla och den var så himla god. Kompakt och rejäl bulle med grov mandelmassa som inte var så söt och lagom med vispgrädde. Helt i min smak.

Jag var på biblioteket och lämnade tillbaka ett par böcker. Hade lite bråttom så jag tänkte inte låna några nya, men fastnade vid hyllorna med serier. Oj, vad mycket serier det finns i olika genrer. Blev nyfiken på en kvinna i genren realism som heter Åsa Grennvall och lånade faktiskt tre böcker av henne. Tänkte att det kunde vara kul att varva korsordslösandet med lite serieläsning under reklampauserna på TV och jag har redan läst ut en. Den var riktigt bra och lite läskig för den handlade om en relation med en kontrollerande kille… om den s.k. normaliseringsprocessen som gick så långt som till fysisk misshandel. En väldigt bra bok att sätta i händerna på en ung tjej.

På biblioteket finns ju ett antal designade obekväma stolar att sitta i och i dag satt faktiskt en kille nedslängd i en och sov. Det finns också behändiga pallar med handtag som man kan bära med sig.

IMG_20170228_163842

Jag brukar sitta på en sådan när jag ska leta efter något på nedersta hyllan, eftersom jag inte kan huka mig utan att tippa och det inte känns så bekvämt att stå dubbelfälld med ändan i vädret.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Semmeldagen var det och även här blev det hemköp av semlor, den vanliga sorten. Var inom ett kondis på Södermannagatan och dessa semlor var supergoda med bulle, mandelmassa och lagom med grädde. Kändes extra mysigt att ta hem i gårdagsblötan.
    Och du hittade också en goding att ta med hem som smakade gott.

    Ert bibliotek där på Väven ser verkligen inbjudande ut och jag skulle säkert kunna tillbringa en hel del tid där. Perfekt med de flyttbrar pallarna. Och några bra böcker fick du med hem dessutom. Tack för boktipset!
    Trevlig tisdag från ett Stockholm som just nu är soligt denna första vårmånadsdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Biblioteket är ju bara ett par år gammalt och kommunen satsade på stort, så det är verkligen fint. Tyvärr är jag alldeles för sällan där, men det skall nog bli bättring på det. 🙂
      Vi har haft en grå och dimmig dag i dag.
      Kram!

  2. Judy

    Happy March 1! 🙂 The bakery and library are good places to visit. We have a cold and snowy start to the month. Take Care! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The library is only a couple of years old and they have really made an effort to make it attractive. You can easily spend some hours there. 🙂
      We have had a grey and foggy day today.
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.