Marja

Den långa resan.

Äntligen vattengympa!

IMG_20170302_131721

Blev totalt bländad när jag drog från gardinerna i morse. Ingen sol, men så vitt! Ett riktigt vintersagoland. Det har snöat i ett par dygn nu och när jag gick och la mig dalade stora ’lapphandskar’ ner från himlen.
Det har varit några minusgrader, men snön är ändå lite blöt och det är väldigt halt ute. Bussen kom körande i snigelfart till hållplatsen och stannade flera decimeter från trottoarkanten. Det var en bekant chaufför, så jag frågade om det var något problem med bussen, men han sa att det var väldigt halt.

I dag fick jag äntligen packa min vattengympaväska. Det var hela tre veckor sen senast.

IMG_20170302_145832

Texten börjar blekna på badmössan, men det är orden till ’Singing in the rain…’ Jag antar att det egentligen är en duschmössa. Jag gillar den, för den är i dubbelt nylontyg och inte lika tät som en plastmössa. Baddräkten har jag fyndat för 40 kronor på Myrorna. Den var oanvänd med alla butiksetiketter kvar och det stod att den skulle vara klor- och saltvattenbeständig. Jag brukar få köpa ny baddräkt varje år eftersom kloret äter upp dem, men den här har inte förändrats något på två år. Ett verkligt fynd alltså.

Vi hade ingen ledare i kväll. Något hade hänt i sista minuten så det hade inte funnits tid att varken ringa in en vikarie eller ringa återbud till gruppen. Ok…vi satte på en cd-skiva som låg framme, tyckte att vi kände igen musiken, men kunde inte komma på rörelserna. Efter några låtar kom vi på att det var en gammal musik som vi hade för några terminer sedan. Först ställde vi oss i ring och hittade på övningar, men sen blev det lite oorganiserat och jag gjorde som jag brukar göra… bröt mig loss och gjorde det jag kände för. Jag ville sträcka på mig och tänja ut alla muskler som varit spända i flera veckor och så dansade jag när det var latinsk musik och styrketränade. Det gick riktigt bra även på egen hand.
Det var tur att jag kom iväg i kväll för nästa onsdag är det sportlovsvecka här uppe och då har vi ingen vattengympa.

I morgon ska jag till Neuro fys/labb för undersökning av nerver och muskler i mina fötter och ben. Jag håller ju på att tappa känseln och även muskelstyrkan. Hoppas det ’bara’ är neuropati och inget annat värre. Yrseln är mycket bättre, så den hörde nog till förkylningen.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad skönt med vattengympan igen och det gick ju fint trots att ingen ledare var på plats. Alltid skönt att omges av varmt vattten och tänja ut musklerna. Skönt att du känner dig piggare nu och att krafterna återvänder.
    Önskar dig lycka till på undersökningen och att du kan få reda på vad som orsakar dina besvär.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Undersökningen gick bra, men jag fick inte veta något för en doktor skulle titta på kurvorna och tolka dem. Jag vill verkligen gärna utesluta att det är någon tråkig sjukdom. De testade ena armen också, vilket jag inte var föreberedd på.
      Ha en skön helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.