Marja

Den långa resan.

Björkdungen

IMG_20170410_173612

Jag kan inte gå förbi den här björkdungen utan att ta ett kort. Det har blivit som ett sätt att hälsa på den och det känns nästan oartigt att inte stanna upp och ta ytterligare ett kort. Jag har hur många som helst i mitt arkiv…från olika årstider och olika väder. Skulle kanske bli ett fint kollage.

I dag var det grått och regnigt. Jag var på Strömpilen och promenerade sen hem från bussen i regnet. Jag gillar regn och hade klätt mig oömt.

Jag har ett åtagande den här veckan, som jag är lite nervös inför. Jag ska vattna blommorna hos min granne, bl.a. fyra tomatplantor som redan är ganska stora. De ska ha vatten varje dag, sa hon, och jag är så rädd att jag dödar dem. En planta har en blomma… skall jag nypa bort den, eller var det något annat man skulle nypa bort? Kanske bäst jag håller fingrarna i styr.

I morgon ska jag till frissan. Trodde inte jag skulle få tid före påsk, men hon hade tid redan i morgon.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Dessa björkar är så vackra så jag förstår att du gärna hälsar på dem genom att ta kort. När jag ser dessa bjökrar så tänker jag också på Lars Lerin som målat flera tavlor med vackra björkstammar.
    Vattningsuppdraget kommer att gå galant men kanske ska du bara vattna och låta resten vara. Blomman ska inte nypas bort utan det är ”tjuvskotten” som kommer mellan grenarna som ska bort.
    Önskar dig en fin tisdag.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag tänker också på Lars Lerin när jag ser dessa björkar och önskar att jag kunde måla dem som han.
    Tack för upplysningen om ’tjuvskotten’… mina kompisar hade växthus med tomater och gurka och jag minns att de höll på och nöp bort något. Så tokigt tänkt av mig…blommorna ska ju bli tomater… 😀
    Kram!

  3. Judy

    Pretty birch grove. What is written on the cards that you collected? You will do fine watering the tomatoes. We had a neighbor who would get me to babysit their cat and I was always worried something would go wrong. Fortunately things went great. Yesterday it was sprinkling for a short time as we walked to the post office. Our daytime temperatures have warmed to single digits. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Oh, Mr Google is lost in translation… 😀 I write that I take a photo every time I pass the birches (’ta ett kort’) ’Kort’ is both card and photo, also picture in this case.
      So I have many pictures of these birches in my archive. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.