Marja

Den långa resan.

Cykelpremiär i den iskalla vinden

IMG_20170425_152141

I dag tog jag fram cykeln. Den här vintern har den stått ute i ett hörn bredvid entren. Jag torkade av den med städservetter, pumpade och for iväg till Lidl på Ålidhems centrum. Jag får verkligen tänka på att lyfta höger fot/ben över ramen när jag ska stiga på och av. Den är lite för hög och det är därför jag pratat om att köpa en ny cykel med lågt insteg.

Det blåste en iskall vind och på hemvägen hade jag motvind. Jag blev faktiskt tvungen att ta av mig cykelhjälmen för att kunna dra jackans huva över huvudet och öronen.
Senare på eftermiddagen tyckte jag att det blev så konstigt tyst och tittade ut. Det hade börjat snöa… stora flingor föll ljudlöst ner på marken i ultrarapid. Så overkligt, som om jag hade hört tystnaden.

I går när jag skulle stiga av bussen med mobilen i handen, började den spela musik… en taktfast marsch. Jag fattade inte varifrån ljudet kom, kollade radion och om det var en videosnutt jag råkat trycka på, men jag fick inte musikan att upphöra. Där stod jag med en speldosa i handen. Alla program var avstängda, men mobilen spelade samma musik om och om igen. Verkligen skrämmande. Till slut fick jag stänga av den helt.

I kväll satte jag mig på fjärrkontrollen och råkade stänga av bredbandsdosan. Den blev helt omskakad och påbörjade en ominstallering på egen hand. Jag var mitt i ett intressant program, men det fanns inget annat att göra än att vänta på att alla gula och gröna fyrkanter dansade klart i rutan. Som tur var klarade dosan att fixa sig själv på egen hand. De verkar ha ett eget liv, dessa tekniska underverk.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, dessa tekniska underverk! Så bra men också svåra att förstå sig på ibland. Att ta fram vykeln brukarvara ett bra vårteckan men för dig fick det kanske bli halvbra eftersom snöflingor senare dalade ner. Men nu är cykeln i alla fall eredd att möta våren.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det var kanske inte den bästa dagen för cykelpremiär, men nu är jag i gång… fast i dag tog jag bussen. 🙂
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Agneta! Jag ska verkligen unna mig en också. Har varit nära att välta när jag fastnat med foten när jag ska stiga av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.