Marja

Den långa resan.

Hagelskurar

oxelblad

Oxellöven tar tid på sig att vecklas ut. I dag såg de ut som små gröna magnolior. Väldigt vackra i solskenet. Sekunden efter haglade det en kort stund och så sken solen igen. Senare på eftermiddagen kom det en ny hagelskur.

Det är den 1 juni i dag, men svinkallt ute. Kl 09.00 i morse skulle jag träffa herrarna om gräsmattan m.m. här utanför och när jag kom ut var jag tvungen att vända i dörren och gå in och klä på mig mer. Det blåste kallt.
Jag hade tänkt lite på planeringen av vår utemiljö och kom med ett förslag som markberedaren direkt nappade på. Det blir både ny gräsmatta och ett område med grus med bänkar och ett bord där man kan fika eller ta ut grillen… och så tänker jag ju mig ett par urnor med blommor. Vid det andra huset blir det ett liknande arrangemang. Tyvärr hinner de inte börja med arbetet före semestrarna, men å andra sidan är det bättre att så gräsmatta i slutet på sommaren. Nu ska jag inte planera något mera. Puh! Det här får duga och jag tror det blir både lättskött och bra.

Sen for jag en sväng till Ålidhem för att handla. På väg till bussen hamnade jag i en av hagelskurarna. Jag filmade till instagram medan jag ilade till hållplatsen med hagelkornen hamrande mot huvan.

Jag mår ju mycket bättre i dag, men den tidiga morgonen och det kalla vädret gjorde att jag blev tvärtrött efter maten, så jag har sovit till och från på soffan hela eftermiddagen. Jag tror inte jag sov så många timmar i natt, för jag har en liten trumslagare i vänstra örat som är väldigt irriterande. Jag har som lock för örat och så är det ett väldigt trummande där bakom. Jag har tänkt att det kommer att ge sig av sig självt, men gör det inte det måste jag ju söka hjälp.

Just nu hör jag ett annat trummande… från Campus. Först trodde jag det var grannen som hade fest, men det är årets brännbollsturné som satt i gång och musiken från den stora scenen man byggt upp hörs ända hit och det är långt. Det är irriterande och jag undrar hur alla de som bor närmare mår av det. De som ligger på sjukhuset måste ju också höra. Jag tycker det är konstigt att man får bygga en så stor scen ’mitt i smeten’ , men så har det varit alla år. På lördag är den stora finalfesten med dubbla ramper för fyrverkerier som de brukar skjuta iväg kl 02.00 på natten.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt med planerna för utemiljön. Blir säkert jättefint! Och även i slutet av sommaren är det trevligt med ny och fin utemiljö.
    Förstår att ni har kallt för det är kallt även i Skellefteå och här kom det också ett par hagelskurar igår. Men kvällen var väldigt fin.

    Skönt att du nu mår bättre och hoppas det förblir så.
    Ha det gott.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag är jättenöjd med planerna för utemiljön. Jag har ju en vision hur jag vill fixa till det så det blir mysigt. Men det blir ett projekt för nästa vår… mina projekt tar aldrig slut. 🙂
      Ha en fin helg!
      Kram!

  2. Judy

    Lovely to see all the greenery this time of the year. The grounds should look nice when finished and I look forward to seeing a picture after it’s done. Enjoy the weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! It’s still cold and windy, but the trees are getting greener and greener.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.