Marja

Den långa resan.

Trummeli trum i mitt öra

solnedgang

Hur ska man kunna sova när himlen ser ut så här kl 11 på kvällen? Just nu pågår Brännbollsyrans slutfest på Campus, men i kväll hörs inte musiken så högt. Sitter och väntar på de stora avslutningsfyrverkerierna som brukar avskjutas vid 2-tiden på natten.

Den där lilla trumslagaren i mitt öra har plågat mig hela helgen. Ett snabbt knackande på trumhinnan, ca två slag i sekunden. I går kväll fick jag nog när mitt hjärta försökte slå i samma takt, så jag for iväg till primärvårdsjouren. Konstigt nog var det väldigt lugnt där… Först måste jag passera en barsk sköterska som verkade ifrågasätta varför jag var där… så himla roligt är det inte att sitta där att man kommer dit i onödan. Doktorn var snäll, men visste inte riktigt vad han skulle göra. Snabbsänkan var bra… alltså ingen infektion. Trumhinnan buktade inåt vilket kan tolkas som att gången mellan örat och svalget är tilltäppt. Jag skulle äta dubbla doser av antihistaminen för att få ner svullnaden.

Jag har aldrig varit med om något så irriterande. Jag har haft tinnitus, men en jämn ton är lättare att stå ut med än ett ständigt bultande. Jag har tuggat tuggummi och ätit mat som man måste tugga intensivt, ex spetskålssallad och knäckebröd, för när jag rör på käkarna hör jag inte ljudet. I kväll känns det som det lättat lite. Några knackningar och sen ett ljud som om någon drar efter andan. Den där gången kanske börjar fyllas med luft. Ska försöka stå ut i morgon och sedan ringa vårdcentralen på måndag.

Var nere på stan i dag. På ICA Gourmet berättade en man att han och hans kompis hade pantat ölburkar från Brännbollsyran för 700 kronor i går. Bra att någon tar hand om burkarna. Han såg ut att behöva pengarna också.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så trist med ditt öra! Hoppas att det snarast ger med sig eller att du kan få bättre hjälp på tisdag när det är vardag igen.
    Väldigt vackra bilder från kvällshimlen.
    Önskar dig en bättre dag med örat idag.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Örat är fruktansvärt irriterande och jag är lite rädd för min hörsel. Men jag ska ringa vårdcentralen i morgon och se om jag kan få hjälp.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.