Marja

Den långa resan.

Gott bröd från Kulturbageriet

uman

Nu har vi haft ett par riktigt fina dagar med sommarväder, trots att det fortfarande blåser. I går var jag på stan och då var det nästan skönt att det blåste så det inte blev för svettigt. Jag hatar att svettas. Jag hade en hel lista med ärenden och sen irrade jag omkring i en massa affärer bara för att jag kände att jag hade tid, ork och ro till det. Till slut bestämde jag mig för att gå till Väven och Kulturbageriet för att köpa ett gott bröd. På inomhustorget finns Kulturbageriets kafé, där man kan köpa fika och olika lunchmackor. Bageriet med en liten butik finns en trappa ner och dit kommer man via en spiraltrappa som jag gick nerför ett steg i taget. Huh!

spiraltrappa

Det finns en ingång till butiken genom en dörr via terassen på baksidan också. Jag fick bra hjälp att välja ut ett bröd som är lämpligt för mig. Det blev ett surdegsbröd med rågsikt och lite speltvete. Så vackert och gott.

brod

Jag ska göra mackor till tågresan på måndag… så jag har skivat och fryst in halva brödet och sedan förvarar jag resten i plastpåse i kylskåpet och då håller det sig fräscht. Jag vill helst ha en liten macka till eftermiddagsfikat och det här brödet är så gott med bara lite Bregott på. Det hade ett namn som jag förstås har glömt… ett kvinnonamn på A… kanske Alicia.

I morgon måste jag packa… och det gillar jag inte. Jag kommer att vara borta ett par veckor och ska flyga hem. Jag fick nämligen en kallelse till ytterligare undersökningar på neurofyslabb av muskler och nerver. Första undersökningen gjordes i början på mars, så jag har fått vänta ända tills nu på fördjupad undersökning. Eftersom det är två olika undersökningar som koordineras till samma dag, tyckte jag att jag inte ville börja krångla med att byta datum, så jag kommer hem och kan eventuellt fara tillbaka i augusti. Fast jag måste hinna med en tripp till Finland också.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att det fina vädret kommit tillbaka! Och med det kommer ju ofta öven krafterna.
    Brödet såg verkligt gott ut och blir ju fint att göra mackor av och ta med på tåget.
    Visst blir det en del packning som ska med och vad gäller vädret är det ju tämligen oberäkneligt så det är svårt att packa rätt.
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det har varit ljuvligt väder i dag med, men nu har de lovat regn till i morgon.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Nice photos Marja! The spiral stairs look hard to walk on especially if you are wearing high heels. The bread looks delicious. 🙂 Wishing you good health and safe travels on your trip to Stockholm! Are you going by train? How long is the flight home? Have a wonderful Sunday. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I’m going by train tomorrow and it will take 6 hours. If I can I go by train for environmental reasons. The train tickets home from Stockholm were very expensive and I got a senior ticket on the flight for one third of the price. The fligt takes only 1 hour, but then you have to spend time commuting to the airports.
      Have a nice week! 🙂 Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.