Marja

Den långa resan.

Putsat fönster

humlebagge

Lyckades få en fin närbild på en humlebagge med min mobil. Den satt kvar trots att jag skakade på blomman. Hade nog somnat efter för mycket nektar. Ingen överlevnadsinstinkt över huvudtaget.

Det är så grönt och vackert nu. Tyvärr mycket gräspollen i luften och pollensäsongen är långdragen på grund av den kyliga sommaren. Daggkåpan blommar och de gulgröna blommorna syns på långt håll. Jag tycker mycket om den färgen.

daggkapa

I dag har vi haft varmt väder och det har inte blåst. Kors i taket! Då måste jag passa på och putsa mina lortiga fönster. Jag putsade köksfönstret, balkongdörren (öppnade den, vilket jag inte gör varje gång jag putsar) och hörnfönstret i vardagsrumsdelen. Sen orkade jag inte mer. Sovrumsfönstrena får jag ta sen när jag sytt gardinerna.
Sen städade jag på balkongen och omorganiserade på fönsterbrädena. Jag måste reducera antalet krukväxter, för jag har märkt att jag har mer allergiska besvär när jag är här hemma än när jag ex. är i lägenheten i Stockholm. Nu har jag ställt ut ett par krukor på balkonggolvet för att se om det blir någon skillnad.

I morgon är det måndag igen och jag hoppas att min frissa kommer tillbaka från semestern för nu är jag l.å.n.g.h.å.r.i.g. Jag minns inte riktigt hur länge hon skulle vara borta. Jag sa till min kompis att nu har jag så långt hår att jag faktiskt kan välja om jag ska fixa page eller gå tillbaka till kort. Jag har ju haft halvlång hennafärgad page en ganska lång period i mitt liv… men nu är håret grått och då känns kort hår bäst och bekvämast. En bra klippning och jag är nöjd,

Ha en lugn måndagsnatt<3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det en vacker tid nu och just de olika varianterna av grönt. Förstår att det är jobbigt med den långa pollensäsongen men snart kanske den ger med sig.
  God idé att ta ut en del växter till balkongen, men sitter du där mycket kanske det inte hjälper. Men försöka duger gott.
  Bra gjort att få fönstren putsade!
  Kram och trevlig måndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Växterna jag satt ut på balkongen är inte blommande, men jag tänkte att det är lättare att ha dem ute i det fria. Jag misstänker att det finns något i jorden jag inte tål. Eller så är det något i huset. Vi får se. 🙂
   Ha en fin vecka!
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Blev själv förvånad att det blev så bra med mobilen, men den nya har faktiskt en bättre kamera än den gamla. 🙂
   Kram!

 2. Anncharlotte Johansson

  Vacker skalbagge, har aldrig sett en sådan. Sökte på nätet och läste bl a att den kan sitta kvar på samma blomma i flera dagar och njuta av det goda 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anncharlotte! Ja, den är en riktig njutare och biter sig kvar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.