Marja

Den långa resan.

Säsong för bär

bar

Jag passar på att äta mycket bär nu när det är säsong. De här köpte jag på torget i dag… jordgubbar, blåbär och svarta vinbär.

Innan det hade jag varit på Coop och köpt en hel odlad lax. Jag lät dem filéa den och tog med skrädet (utom huvudet) hem. Nu har jag kokat benet och fick en hel måltid av köttet som annars skulle ha kastats bort. Jag drack en kopp av buljongen till. Frös ner några bitar och kokade ett par bitar till i morgon.

I dag blev det en vacker sommardag och nere vid sjön stod andmamman och vaktade sina sovande barn. De kom simmande i en lång rad. Ungarna är inte så små längre, men mamman höll ett strängt öga på dem. Jag kunde ha gått hur nära som helst… hon vek inte från platsen, tittade bara lite ilsket på mig.

andmamman

Ha en lugn torsdagnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det fint nu torgen dignar av bär, men i skogarna söderöver är det inte så mycket som finns av vare sig bär eller svamp. Det har konstigt nog varit väl torrt.
  Har också passat på att köpa lite på Vintertullstorge hos mig.

  Vad härligt med en vacker sommardag och att vara en stund nere vid sjön ger en skön känsla.
  Hoppas nu på föer fina dagar även uppe i norr.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är dåligt med bär i skogen… det finns knappast några blåbär, få se hur det blir med vildhallonen. Jag unnar mig bär året om, eftersom de innehåller mindre socker än frukt. Spanska jordgubbar har jag ätit hela våren och även stora odlade blåbär.
   Kram!

 2. Judy

  Tasty looking berries. I’ve never had black currants Gary bought a box of blueberries and after being picked through and washed I managed to get 12 cups to freeze. Salmon has got to be the best fish but here it can be expensive, Glad that you are enjoying the ducks at the lake. Have a good evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Blackcurrants, redcurrants and even whitecurrants are very common bushes up here. The berries are very vitaminrich and healthy. Salmon has become very expensive here too, so that’s why I buy a whole fish whenever there is an offer.
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.