Marja

Den långa resan.

Sommarprat och krånglande symaskin

vitnypoblomma

En vit nyponros till Lisa Ekdahl för hennes fina sommarprogram i P1 i dag. Jag har alltid gillat denna lilla sköra varelse med den säregna sångrösten, men i dag framstod hon som väldigt stark, modig och så närvarande i livet. Det var ett väldigt känslofyllt och samtidigt inspirerande program. Hon berättade bl.a. om sin pappas död… ”Att dö är inte romantiskt, det är hårt arbete”, sa hon. Vi ska alla dö…och vetskapen att vi går med döden vid vår sida gör livet så mycket mer närvarande. Och så verkar hon ha levt sitt liv… med största närvaro i varje sekund.

I dag har jag inte varit ute. Det blåste för mycket på dagen för mitt onda öga. Ja, nu har jag ont igen och har varit halvblind hela dagen. Strök min tvätt och sen visste jag inte vad jag skulle göra. Kunde inte sätta mig och läsa, så jag tog fram det där tyget som har legat och stressat mig ett tag. Tänkte att jag kunde väl klippa till det åtminstone.

marimekko

Saxen gömde sig bland mönstret… mönstret är snett, så det var väldigt svårt att klippa rakt (med ett skelande, halvblint öga dessutom) och så stack jag en knappnål i fingret och märkte inte att det började blöda på tyget. Tänkte lägga av, men peppade mig själv med mantrat hur fint det skulle bli när gardinerna väl kommit upp.

Sen krånglade symaskinen igen. Jag försökte ju smörja den nyligen, men nu gnisslade den och gnällde från alla håll och kanter, hakade upp sig och trasslade till tråden. Den blev lite bättre när jag hotade med att skrota den och jag sydde på med hjärtat i halsgropen, för jag väntar mig hela tiden att den skär ihop sig totalt. Sen hade jag ju förstås glömt att jag skulle äta också, så jag fick lämna nederfållarna till i morgon. Jag får nog investera i en ny symaskin, för jag vill ju sy med glädje.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med en vacker nyponros till Lisa Ekdahl. Jag lyssnade på programmet sent i går kväll och gjorde det med glädje. mycket tänkvärt! Jag har haft förmånen att se och lyssna till henne ett par gånger i Vitabergsåarken där hon då varit inbjuden av Rikard Wolff. (Hon skriver ju många av hans texter och d eär goda vänne räven privat)

    Trist med din krånglande symaskin och kanske är det en god idé med en nyinvestring om ingen verkstad kan få ordning på din. Tyget är verkligen fint så jag önskar dig nu att symaskinen och allt övrigt bistår dig så att gardinerna komme rpå plats.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag önskar att jag någon gång får se Lisa Ekdahl live.
      Symaskinen har ju redan varit på service en gång för 800:- …så det blir nog en ny. I dag har jag lyckats sy färdigt gardinerna och nu har jag några kuddfodral jag skulle vilja sy. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. grandmother

    Vilket underbart tyg! Men så jobbigt att ha besvär från ögat. Det är min stora skräck, att jag ska få gula fläcken eftersom det finns i släkten. Du är duktig på att se det vackra i det lilla. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack! Jag brukar få en inflammation i hornhinnan, som kan vara farlig om den inte sköts om. Keratis, heter det. Jag har salva som jag petar i så fort jag känner av symptomen.
      Gula fläcken är inte roligt att få.
      Ha en skön vecka! Kram!

  3. Inga-Britt Gustavsson

    Marja ! Det där med din krånglande symaskin …. Eftersom jag har varit aktiv på heltid som sömmerska i nästan 20 år , så har jag ett råd om detta …..
    Byt nål !!!
    Se till att ALLTID dra tråden bakåt när du både ska sluta , och börja sy ….
    Annars blir nålen böjd !
    Kram !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för tipset Inga-Britt! Ska genast byta nål. Tråden drar jag faktiskt alltid bakåt och ser till att allt ligger bra innan jag börjar sy. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.