Marja

Den långa resan.

Noliamässan

Jag får ransonera mina blogginlägg och inte ladda upp några bilder nu tills jag får mitt bredband med Wifi tillbaka, för jag har inte så mycket internet på telefonen, som jag delar med surfplattan. Jag måste tänka på att jag måste kunna läsa mina mail osv.

I dag har jag varit på Noliamässan. Ojoj…där fanns som vanligt allt mellan saltvatten från Döda havet till jordbruksmaskiner. Jag gick runt lite och köpte en present till mig själv, ska visa sen, en kokbok LCHQ (low carb high quality) av Fredrik Paulun, min guru när det gäller kolhydrater, och rybsolja odlad i Tornedalen. Ska berätta om den senare. Jag saknade det finska matståndet.

I morgon blir det bio.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

11 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt med ett besök på Noliamässan och jag kan tänka mig att utbudet var stort av det mesta. Kul med din kokbok och roligt att senare få läsa mer om den.
  Önskar dig en fin lördag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Noliamässan är vartannat år i Umeå och vartannat i PIteä. Jag tyckte den var mindre i år, men ändå orkar man inte gå överallt. 🙂
   Ha en skön söndag!
   Kram!

 2. Judy

  Hi Marja! Sure hope your wifi is soon back. I love cookbooks! When you mentioned polar bread I had to google it as I’ve never heard of this type of bread. After things cool down around here I will try and make some. I’m intrigued by swedish food and always like to see food mentioned on your blog. Have a nice weekend! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Now my wifi is already back and I managed to make it work. 🙂 Interesting about the bread… the sami name is gahhkku… you should google that.
   Have a nice weekend! Hugs!

   • Judy

    Thanks for the google search! I bookmarked the recipe for gahhkku. Do the Finnish people have a popular bread? My go to recipe has been air buns. Have a great day! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Thank you, Judy! The Finnish people have a very special bread… a rye bread made with sour dough. Not everybody likes it, but it’s very healthy and I like the taste. 🙂
     Have a nice week! Hugs!

     • Judy

      The Finnish bread sounds good. I’m trying to eat healthier and this may be a good option. What is the name of this bread? I have had sourdough and rye but not mixed together. Enjoy the rest of your week! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     The name of the bread is just Finnish sourbread… there is a brand named Fazer that sells it.
     Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.