Marja

Den långa resan.

Blåsigt i dag med

spindel

Så här såg den ut, gårkvällens objudne gäst. En ’långskank’, eller en Pappa långben som vi sa som barn. Det är en spindel som inte bygger nät, utan springer ikapp sitt byte. I fjol hade jag en här inne som sprang över golvet så fort att jag bara hann se ett svart streck.

Trummandet i örat är lite bättre i dag, d.v.s. det förekommer pauser om än väldigt korta, men jag tolkar det som att muskeln börjar bli trött. Med s.k. tics vet man ju inte eftersom det är ofrivilliga ryckningar och kramper. Jag hoppas ju att det blir bättre snart, men risken för återfall är alltid stor. Jag hade en arbetskamrat som hade tics i ena ögonlocket och till slut fick hon en spruta botox för att förlama muskeln som stod och ryckte. Lite svårare med botox i mitt fall, tror jag.

Det gäller att distrahera sig och den bästa distraktionen är att fara ut. Annars blir man sittande apatisk på soffan. Jag orkar alltid cykla, men inomhus orkar jag inte företa mig något, förutom att fixa lite mat och koka kaffe. Då ligger jag mest på soffan med TV:n påslagen.
I dag for jag iväg till återvinningsstationen med cykeln fullastad med tidningar, glasburkar och ett par konservburkar. Jag fick gå och leda cykeln dit och på vägen upptäckte jag ett hallonsnår jag inte sett förut. Som tur var hade jag några rena glasburkar jag kunde plocka dem i. Någon blev glad när jag kom hem med fina vildhallon.

hallon2

Efter maten kunde jag sova en stund på soffan och sen for jag ut en sväng till sjön på kvällen. Det har blåst ordentligt i dag igen … nästan stormvindar nere vid sjön. För övrigt var det en vacker kväll.

kvallshimmel

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att du kan distrahera smärtan med att ta dig ut på cykelturer. Och njutbar utsikt får du också och turen att hitta hallon. Win- win….
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja man får akta sig för att bli sittande inne hela dagen. Och det har varit skönt cykelväder.
   Kram!

 2. Judy

  Daddy Long Legs are something I also remember from childhood. They sure are quick on their legs.The raspberries look tasty. This is probably my favorite lake picture as everything is just so beautiful. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! These spiders must have a nest on my balcony, because they want to come in every time I open the door. They don’t bother me though. When I try to catch them with a piece of tissue, they roll up into a tiny, tiny ball. 🙂
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.