Marja

Den långa resan.

Regnig dag och nattkonsert

Första september i dag. Vaknade med ögoninflammation igen. Fjärde den här sommaren och det är inte bra. Har pulat in salva…det sved ordentligt och nu får jag vara halvblind i dag igen. Ska kolla upp det när jag kommer hem.

Gårdagen gick i ett huj, trots att det regnade hela dagen. Det finns ju affärer att driva omkring i. Det stora varuhuset i centrum, Sokos, hade organiserat om alla avdelningar och när jag skulle titta på damjackor, hamnade jag på Marimekko. Inte mig emot.

IMG_20170901_093124

De fina muggarna med sagomotiv finns nu i mörkblått. Tidigare har de funnits i svart, men jag tycker nog bäst om den modellen där räven är röd. Kanske för att jag själv har sådana.  Det borde vara förbjudet att komma ut med nya färgställningar hela tiden. Man vill ju bara ha och de här blåa är riktigt snygga.

IMG_20170901_093830

Sen finns det där jubileumstyget med mönstret i mindre skala, åtminstone i färdigsydda produkter. Jag kunde inte motstå en fin grytlapp. Jag ville ju förstås ha två stycken, men gillade inte hur mönstret var anpassat på de andra. Det fanns förkläden också och de är verkligen fina… men dyra. Få se om jag slår till. Så här ser i alla fall grytlappen ut på ena sidan.

IMG_20170901_093459

Sen blev det lunch med min bror och efter den påbörjade jag helt spontant operation ”ekipera brorsan”. Det började med en halsduk, eftersom jag såg att den han hade på sig hade gjort sitt. Sen tror jag att han skulle behöva både det ena och det andra i klädväg, men han ville inte ha något..sa att han inte behövde, fast jag tolkar det som att han har svårt att ta emot. Vi gick runt i olika affärer och jag försökte notera vad han kände på, stannade upp inför… och planerar nu att gå tillbaka och plocka ihop en påse till honom. Lite ovant att titta på herrkläder…men spännande också.

Sen kände jag mig plötsligt kulturell. Bio kanske, med filmutbudet var uruselt. Av en slump såg jag att det var nattkonsert i Stadskyrkan med Pori Sinfonietta och av en händelse hade jag sett att biljettcentrum fanns vid en av kassorna på Sokos, så jag köpte en biljett med rabatterat pris för ”pensionärer och arbetslösa”.

Konserten började kl 21 och då var det redan för mörkt att få en bra bild av den fina kyrkan, som uppfördes 1863 i nygotisk stil. Tog några bilder inifrån innan konserten började. Altartavlan är inzoomad…tänkte gå runt lite efter konserten, men det var inte läge för det.

IMG_20170901_093722

IMG_20170901_093331

IMG_20170901_093609

 

Konserten var fin. De spelade mest Haydn och dirigenten var en fröjd attt titta på. Han rörde handlederna som en magdansös. Jag gillar ju mer körsång i kyrkomiljö, men den här musiken i den här miljön passade mig perfekt i går kväll.

I dag är det uppehåll, men mulet. Ska bege mig ut i affärerna, bl.a. till Dressmann .. Sedan ska jag träffa brorsan på lunch och så vill jag gärna gå ner till älven…vattnet drar. Få se vad vi hittar på.

Ha en bra dag <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt att hamna på en Marimekkoavdelning! Där kan en botanisera länge. Men visst är det ofta ganska dyra saker men å andra sidan kvalité. Ett par muggar med sagomotiv på har jag, en vit och en örd och det ska bli ytterligare ett par av dem Kanske även en blå. Får se.

    Trist med ögoninflammation men hoppas den snart ger med sig. Trevliigt att du orkade ta dig iväg på konserten och den verkade vara väldigt fin.

    Önskar dig en trevlig fredag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, visst är det dyrt på Marimekko… tyckte inte att det var så förr. Vårt första hem inredde jag helt med Marimekko och både Johanna och jag hade tröjor, nattlinnen och klänningar därifrån. Men de har fina saker och kul att titta på. 🙂
      Önskar dig en skön helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.