Marja

Den långa resan.

Fyra gånger om dagen…

akupunktur

Akupunktur i dag igen. Det var fjärde behandlingen och varje gång har jag legat i olika rum. I dag fick jag en fullmåne och röda gardiner. I dag har jag varit väldigt trött, antar att det är tröttheten efter resan som brukar komma efter ett par dagar. Jag somnade när jag låg där på rygg med nålarna i från topp till tå. Sen fick jag ligga på sidan med nålar i nacken och ryggen och jag tror jag somnade till då med. Mitt öra har definitivt blivit bättre…trummandet har inte kommit tillbaka och lockkänslan besvärar mig bara på morgnarna innan jag får i gång käkarna. Jag har två behandlingstillfällen kvar på kortet och sen får vi se…

Innan akupunkturen var jag på vårdcentralen efter en liten apparat som jag ska ha med mig i två veckor. Jag ska vara med i en forskningsstudie om ev. dolt förmaksflimmer för personer över 65 år med diabetes typ 2. Fyra gånger per dag ska jag lägga tummarna på apparaten, som sedan tar ett EKG i 30 sekunder. Sen skickar jag det direkt till forskarna på universitetet via mobilnätet. Man vill nämligen fånga upp dem som har dolt förmaksflimmer aka förmaksflimmer man inte känner av, för att sedan kunna förhindra hjärt- och kärlskador genom ex medicinering. Den medicin som nämndes var blodfettssänkande medicin och jag funderade först om den här forskningen var initierad av något läkemedelsföretag, för då hade jag inte lust att vara med. .
Det finns ju både för- och nackdelar med att vara med i sån här forskning. En fördel är ju förstås att man får veta om man har något man inte känner av… fast det kan ju också bli en källa till onödig oro om man får veta att man har en åkomma man inte känner av och som eventuellt kommer att förorsaka följdsjukdomar. Jag är inte så pigg på att äta mediciner ’för säkerhets skull’. Men det får man ju i så fall diskutera med sin läkare. För ett par år sedan föreslog en ung doktor att jag skulle äta blodfettsänkande mediciner, för man ’brukar’ rekommendera det till patienter med diabetes typ2 och då blev jag väldigt förvånad och vägrade eftersom jag har bra blodfettsvärden.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Birrgit

  Hej! Har du lust att berätta var i Umeå du går på akupunktur? Det verkar vara ett vettigt ställe, är ute efter ett sånt själv.
  Ha en härlig dag!

 2. Ditte

  Läste nu även ditt förra inlägg med fortsättningen på promenaden och det var roligt att få veta mer om din ”hemstad”.

  Akupunktur har jag goda erfarenheter av och främst från Kina, men jag har även fått akupunktur hemma i Sverige. Klart bättre än mediciner där man inte vet den långsiktiga verkan.
  Och jättebra att du blir hjälpt.
  Jga tycker också att läkare är snabba ibland med att skriva ut mediciner. Och ibland innan de vet var felet ligger. Och visst har de provision på en hel del

  Intressant nu med din apparat och se vad den visar och hoppas du får ta del av resultatet.
  Roligt att få höra mer.

  Kram och trevlig torsdag.
  Strockholm är nu helt molnfritt så det ser ut att bli en härlig dag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag gick i flera år hos en sjukgymnast som bl.a. gav akupunktur vid behov. Tyvärr gick hon i pension… men jag har bara goda erfarenheter av akupunktur och det var därför jag genast tänkte på det när sjukvården inte kunde hjälpa mig med örat. Jag kommer nog att satsa mera på det i framtiden, för jag tycker det är väl värt pengarna.
   EKG-mätningen pågår och jag kommer att få reda på resultatet. Ser de något alarmerande kommer de att kontakta mig direkt. Nu har jag inga känningar, men man kan som sagt ha flimmer utan att man direkt känner av det.
   Vi har underbart höstväder nu i Umeå. 🙂
   Kram!

 3. Judy

  Happy for you that the acupuncture is working. Hope the research study goes well. Have a good rest as it is always good after a long or short trip. Enjoy your evening! 🙂 Hugs! Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.