Marja

Den långa resan.

Rådhusparken

radhusparken6

Det är så vackra höstfärger överallt nu. Här är en japansk rönn i Rådhusparken. Löv och bär är lika röda.

I går var jag hela dagen på Bostadsrättsdagen arrangerad av HSB på Väven. Det var riktigt trevligt och givande. Jag gick på flera intressanta föreläsningar om ekonomi, andrahansuthyrningar, störningar m.m. Föreläsningarna var bara 30 minuter och det räckte för mig. Kort och koncist och så några frågor. Det var intressant att iaktta hur olika vi frågar… de flesta kvinnor börjar med en ursäkt, ex Jag är ny i det här… eller Det här kanske låter dumt, men…, medan männen egentligen inte ställer någon fråga utan påstår saker och ting för att visa vad de kan.

Sen var det en del utställare där och en tipsrunda, som jag inte hann med. Vi fick en god lunch bestående av pulled meat, matvete och sallad i en lunchbox av papp och hela dagen kunde man ta kaffe, Kulturbageriets goda bullar och småkakor. Vad jag saknade var frukt och det ska jag påpeka vid utvärderingen. Några fruktfat hade varit bra.

Solen sken och det var ett underbart höstväder, så jag bestämde mig för att ta en promenad ner till älven när det var slut för dagen. Rådhusparken har ju gjorts om, med nya träd och planteringar. Uppe vid Storgatan finns nu konformade träd. De måste väl vara klippta så. Jag tror att det är små lindar.

radhusparken

Den gamla fontänen finns kvar med vackra blomplanteringar runt omkring. De flesta blommorna stod fortfarande i full blom. Det fanns väldigt många chokladblommor.

radhusparken2

Man har anlagt en bassäng där vattnet rinner över kanten. Populärt för barnen att doppa händerna i.

radhusparken3

Och även här finns det massor med gräs som är så vackert nu.

radhusparken4

Jag har fler bilder jag ska visa senare.

I dag har jag varit på Bondens marknad. Det var sista lördagen nu och det var bara tre grönsaksstånd där i dag. Men fisk, ost, honung, bröd och blommor sålde bra. Jag köpte små morötter, några avlånga rödbetor, ett par rotselleri och en stor knippe persilja, som jag ska frysa in. Sen tog jag mig en tur i Vänortsparken och stod länge och lyssnade på bäckens porlande. Det är en speciell känsla i den parken.

ICA fyller 100 år och bjöd på tårta och jättegott kaffe. Tårtan var också god och den tog slut, så de tog fram glasstrutar i stället.

I morgon tror jag att jag ska åka till Ikea. Alternativer är städa, men det kan jag skjuta upp till på måndag. Jag har tvättat mattorna i köket och hallen i dag, så jag tänkte torka golven innan jag lägger på dem igen. I tvättstugan luktade det sopor. Någon idiot hade kastat sina hushållssopor i sopsäcken där. Det är samma nyckel in till tvättstugan, ytterdörren och sopnedkasten, så det är ren och skär lathet. Eller dumhet. Jag fick ju gå ut med soporna och skriva en lapp med stora bokstäver i tvättstugan.

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Både trevligt och intresssant med Bostadsrättsdagen! Och perfekt med korta föreläsningar! Blev ju en heldag med mycket gott av skilda slag.

  Tack för turen i Umeå och med fina bilder. Jag har inte sett så mycket av stan och det var trevligt att gå med på din tur. Mycket fint att fästa blicken på.

  Önskar dig en fin söndag och kanske blir det IKEA.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Har inte tänkt på det, men jag kanske skulle visa mer av Umeå… nu är det ju nästan mest parker och så. De flesta läsare av bloggen kommer härifrån, så därför har jag inte tänkt så. 🙂
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Thanks for the Umea visit! It’s so good that you post pictures of the city and people from out of the country can enjoy the sites. If we EVER visit some sites will look familiar. Have a wonderful week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I’ll try to post more interesting pictures from my city. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.