Marja

Den långa resan.

Mycket på gång på stan.

mingata

Så här såg det ut på min gata i förgår när jag inte kunde ladda upp bilder. Fast det här är ju cykelvägen… gatan är till höger. Ganska mycket grönt kvar på björkarna och det såg ungefär likadant ut i dag.

Vart jag än far i den här staden nu, så är det så vackert. I går var jag på Mariehem och direkt när jag steg av bussen, hamnade jag i en vacker tavla.

hostfarger8

Jag var hos min kompis och hade mat med mig eftersom hon har varit lite krasslig. Hennes dotter kom och maten räckte till oss alla och blev över. Jag hade gjort korvstroganoff på korv jag köpte i Finland (och frös ner), kokade ris och gjorde en enkel sallad. Till efterrätt åt vi glass och svarta vinbär. Jag hade också tagit med mig en liten flaska med ingefärs-citronshots och vi fick ett par huttar var. Riktigt trevligt var det.

I dag åkte jag ner på stan. Det var en massa aktiviteter där. Det är Pridevecka och det stora tåget kom precis när jag steg av bussen. Det var ett långt tåg i år med en massa studenter och andra ungdomar.

Sen var det sista lördagen för Bondens marknad i dag och inte för en vecka sedan som jag trodde.

bondens3

bondens2

Jag har kvar så mycket grönsaker i mitt kylskåp, så jag nöjde mig med en påse olikfärgade morötter.

Sen är det också Fashion Week och modevisningar på Rådhustorget. Centrumbutikerna visar upp höstens mode och modeller är bl.a. dansskolans elever. Det var en riktigt trevlig visning, med dans och glada miner, i stället för de vanliga kamelkliven med allvarliga ansikten. I pausen var det ren dansuppvisning med jättefin koreografi. Själva catwalken gick i en cirkel och var väldigt smal på sina ställen, men ingen dansare trillade av den.

Jag köpte lite nya tesorter på Tehörnan. Ett milt vitt te med citron och ett mera rustikt grönt te med lakrits och citron. Har gjort en kopp av det vita och det var verkligen milt.

teer

I morgon är det 1 oktober. September gick fort.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så vackert det är i din stad med alla björkar och andra träd i vackra färger. Här i Spanien är fdet fortfarande välitgt grönt och somrigt.
    mysigt med besök hos din väninna med medhavd mat. Förstår att det uppskattades.

    Roligt när det är mycket som händer och prideveckan brukar även i Stockholm ge än mer liv än staden brukar ge.
    Önskar idg en fin söndag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är vackert här nu med alla höstfärgerna, men ni har ju alla de blå färgerna av havet och himlen. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Such a beautiful tree lined street! Farmers market events are always interesting to visit. Your teas sound tasty. Hope you have happy and healthy month of October. 🙂 Hugs! Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.