Marja

Den långa resan.

Vilka idioter det finns.

hostlugn

Det var ett så stilla lugn nere vid sjön i dag. Stormarna har rasat färdigt, de glödande färgerna har blivit trötta… nu förbereder sig naturen för vintervilan. Till och med trappan lägger sig till ro under mossan och löven.

trappan

Jag fyllde hela mitt sinne med lugn… men tyvärr blev jag väldigt upprörd när jag kom hem igen. Någon idiot hade trots avspärrningarna cyklat rakt över vår nysådda gräsmatta. Efter allt regnande är den mera en leråker och de djupa spåren syntes tydligt, likaså att idioten hade fastnat och blivit tvungen att sätta ner foten. Genvägen blev nog snarare en senväg.

Gräsmattan bakom huset har alltid varit en genväg för somliga boende på andra sidan cykelvägen. Det hade börjat redan innan huset byggdes för fem år sedan, då tomten var en parkeringsplats. På den gamla gräsmattan såg man tydligt en stig snett över, runt buskarna från hörn till hörn. Därför bad jag arbetarna sätta upp ordentliga avspärrningar med plastband, och det har de gjort. Men någon har krupit under med cykeln för att ta den gamla vanliga genvägen. Så himla fräckt, för de som genar går bara ett par meter från altanerna på nedre botten. Det måste ha skett på natten… Jag tror ju att orsaken till att vår gamla gräsmatta var så dålig var att folk sprang omkring på den innan gräset hunnit växa ut ordentligt, så nu ska jag be att avspärrningarna skall vara kvar tills det blir dags för första gräsklippningen nästa sommar. Jag ser att gräset redan har börjat spira lite… meningen är ju att de små fröna ska ligga och ha det varmt och skönt under snön.

Sen var det vattengympa igen och nu börjar jag bli mer bekväm med den nya gruppen.

I morgon ska jag fara till ICA Maxi efter ett paket och passar på att storhandla samtidigt.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist att folk inte kan respektera de avspärrningar som finns. Verkligen! Tror nog också det är bra om avspärrningarna får vara kvar. Hoppas de flesta respekterar detta.

  Skönt att du börjar känna dig mer ”hemma” med den nya vattengympagruppen. För jag kan tänka mig att det är skönt för kropp och själ att sväva runt i det varma vattnet.

  Ska nu försöka orka ut en stund och solen lyser just nu så det känns behagligt. Ska se hur långt hösten kommit längs Årstaviken.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Hoppas du orkar ut en stund. Förstår att du har ont och att det kanske blir värre när man rör sig.
   Ha en skön helg!
   Försiktiga kramar!

 2. Judy

  Lovely photos! It’s too bad people are so inconsiderate. Even with locks they don’t seem to care. Nice to hear you are comfortable with the water group. Enjoy the weekend. Hugs! Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.