Marja

Den långa resan.

Upprörd x 2

oxelbar3

Nu är oxelbären riktigt mogna och vackert röda. Jag tycker de är finare än rönnbären, för de är lite större. Jag plockade med några för att frysa in till jul.

I dag har jag bara varit upprörd. Tittade ut i morse och såg att avspärrningen runt nysådda gräsmattan var avsliten , både mot cykelvägen och gården. Dessutom hade en pinne som stod utmed cykelvägen, brutits av. Det är inga fordon som färdas där, utan någon cyklist, kanske samma som lämnat spår efter sig, eller någon  gående som velat gena måste ha gått på pinnen i mörkret och brutit av den i ilskan. Det är tydligen någon/några som envisas med att gena över vår gräsmatta och inte tål avspärrningarna. Inga tydliga spår syntes, men markytan är å andra sidan frusen, eftersom vi haft ett par frostnätter. Jag knöt ihop de avslitna plastbanden och funderar om jag ska kontakta förvaltaren på HSB och rådfråga vad vi ska göra.

Sen satte jag mig på cykeln och for längs bussgatan för att dokumentera att den finaste dungen nu skövlats för att det ska byggas en stor Coop. Jättebra att det byggs en mataffär på bekvämt gångavstånd, för Tomtebo har varit utan en sådan, men å andra sidan är det synd att man tar den lilla skog som finns kvar.

avverkning2

avverkning

Jag minns när Ronja var hos mig på Tomtebo första gången… det var vinter och mycket snö och vi åkte genom den lilla dungen med skog på båda sidorna… och hon sa att det var som sagoskogen som ledde till Tomtebo där älvorna och vättarna bodde. Alla gator har ju sagoanknutna namn. Efter det har jag alltid tyckt att det varit magiskt att åka där under alla årstider. Nu blir det kommers och parkeringar och infartsvägar… och sagostämningen kommer definitivt att vara borta.

Jag kände mig i alla fall riktigt ledsen när jag cyklade vidare till Ålidhem. Tänk att det fortfarande är cykelföre… bara några plusgrader, men jag hade klätt på mig ordentligt. Hade tagit på mig de gamla vinterkängorna och snubblade ett par gånger över ramen vid på- och avstigning.

I kväll tittade jag på ’Så mycket bättre’ och Kicki Danielsson överraskade verkligen med sin version av ’Under ytan’ på engelska. Jag tror hon kommer att bli programmets stjärna.

Sen tittade jag för femtielfte gången på filmen ’Huset vid sjön’ , för jag vill så gärna förstå logiken (som säkert inte finns). Jag förstår symboliken och tycker om den fina kärlekssagan, men det är någonting jag inte är nöjd med, så jag får väl titta på den om och om igen tills jag blir nöjd.

I morgon ska jag äntligen ta itu med Ikea-leveransen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Judy

    Lovely colored oxenberries. Do you eat them or are they for decoration? Sad to hear that newly lawned area was damaged. The green spaces are dwindling and the small forests will be missed. On the other hand the Coop store is going to be handy. Ronja sure had a great imagination and her magical way helped you see the land as she viewed it. Have fun putting together the Ikea items. 🙂 Enjoy the weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I use the oxenberries and the rowanberries as decorations for Christmas. I put them in the freezer so they don’t dry. I know that you can make jelly to go with wild meat from rowanberries and its delicious. I’ve never tried to make, though, but I’ve eaten it. 🙂
      Have a nice start of your week!
      Hugs!

  2. Ditte

    Förstår att du blir både upprörd och ledsen över att folk envisas med att trampa över och inom det avspärrade området. Kanske krävs kraftigare don. Men det ska ju inte behövas.

    Så fint det är där i din sagoskog. Och visst är det trist att den försvinner för att Coop ska dit. Men kanske behövs butiken och att det inte finns annan mark. Synd är det.

    Fina minnen du har från när Ronja var med. Och fint att ha dem med sig .

    Önskar dig en fin söndag och lycka till med monteringen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är så himla fräckt att hålla på och gena över en gräsmatta som så tydligt tillhör vårt hus och att gå bara ett par meter utanför folks fönster.
      Sagoskogen var verkligen fin med snötyngda träd när Ronja upplevde den och jag blev så glad över hennes iakttagelse. Bussgatan är ju smal så man har skogen tätt intill. Förhoppningsvis får skogen vara kvar på ena sidan, så då får jag sätta mig på den sidan och titta på skogen. 🙂
      Ha en fin början på den nya veckan!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.