Marja

Den långa resan.

Min söndag.

storm

Vinden ven runt knutarna i morse och björkarna utanför mitt fönster dansade en vacker dans och kastade löven omkring sig. En avskedsdans? Jag fick en vemodig känsla som sedan har suttit i hela dagen.

Jag sov länge och gjorde sen i ordning en ordentlig frukost med kokt ägg, rostat bröd och en stor balja med kaffe. Det brukar jag göra på söndagar, andra dagar blir det en tallrik gröt och kaffe. Sen ringde en kvinna som jag träffat ett par gånger, hon var tillsammans med min äldsta bror en tid och efter det har vi skickat julkort till varandra. Hon hade hittat mitt instagramkonto och tyckte mina bilder var så fina. Så trevligt att hon hörde av sig.

Sen har jag prokrastinerat hela dagen, d.v.s. skjutit upp det jag egentligen skulle göra och i stället hittat på annat roligt. Nu blir det snart dags att gå ner till sjön och se hur det ser ut där, men det blåste så kallt, så jag kom inte iväg. Jag har inte varit ute alls på hela dagen. Till slut tog jag mig i kragen och dammsög och plockade undan lite. Jag dammsög alla ventilerna i taken, för i morgon börjar en firma med OWK (obligatorisk ventilationskontoll) hos oss. De ska hålla på hela veckan och skall in i alla lägenheter, vilket betyder att jag måste vara uppe och påklädd före kl 09.00, så jag inte blir bokstavligen tagen på sängen Jag gillar inte alls sånt, men kontrollen är obligatorisk vartannat år enligt underhållsplanen och vi har inte haft en enda på fem år. Och den är ju bra, för bra ventilation är viktig.

När jag tittade ut på eftermiddagen hade solen kommit fram och lyste upp de späda björkstammarna. Solen ligger lågt nu, snart går vi in i den mörka perioden.

emsol

Ha en lugn måndagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det lite vemodigt nu när löven dansar sin sista dans men de kommer ju tillbaka, även om dte dröjer länge nu.
    Du har vackert förevigat dansen med fina bilder.

    Ja, dessa kontroller har vi också och hadt vartannat år. Bra, för att om någon ”fuskat” med sin egen spisfläkt så märks det ju här. Kan i så fall gra att andra grannar får sämre ventilation.
    Så bra att kollen görs.

    Önskar dig en fin måndag.
    Kram från ett strålande vackert Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.