Marja

Den långa resan.

Lugn och njutfull dag.

notterocholiver

Oups… här är den lilla skålen med nötter och torkade oliver på väg ner på golvet. Jag ville visa de fina små svarta olivringarna, som är så goda, och precis som jag knäppte gled burken iväg. Hälften for ut på golvet och jag fick krypa omkring och plocka upp det… men lite blev kvar till fikat.

Den här dagen har varit en total motsats till gårdagen. Jag sov gott hela natten, åt frukost och gjorde mig i ordning i lugn och ro. Det hade snöat lite under natten och det var så fint ute. Sen for jag iväg till Landstingshuset för föreläsningar anordnade av Diabetesföreningen. Vi skulle få kaffe och frukt på eftermiddagen och därför tog jag med mig lite nötter i en burk.

Föreläsningarna var mycket bra. Diabetes typ 2 i vardagen, kost och motion. Proffsiga föreläsare. Egentligen ingenting nytt för mig, men man kan aldrig få för mycket information. Publikens frågor tycker jag är väldigt intressanta. Jag kan bara konstatera att jag har stenkoll på kosten och är till och med strängare än dietisten. Men när jag blir bjuden på mat eller äter ute gör jag aldrig något väsen av maten, utan tar bara lite av det jag inte anser är nyttigt för mig. Egentligen lever jag helt normalt. Det sägs ju att alla människor skulle äta som diabetikerna gör.

När jag kom hem låg det ett paket i postfacket med den fina sjalen. Herregud så fin den är och alldeles som ny. Jag ska ta bilder i morgon när det är ljusare. Jag är så kär i den.

I morgon har jag telefondate med min dotter på eftermiddagen och så är det akvarellmålning på kvällen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med både en lugn natt och dag. Behövligt! Intressant med föreläsningen och med bra föreläsare ger det så mycket mer.

    Roligt med din fina sjal som kommit. Kul att få se den!
    Kram och trevlig onsdag!

  2. Judy

    Glad you had a good day. 🙂 The nuts look delicious. Cashews are my favorite. I’ve never heard of dried olives. Looking forward to seeing your shawl. What are you painting for watercolor class? Enjoy the rest of your week! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I had never heard of dried olives either, so I was a bit curious. They were cut in tiny rings, dried and salted and they tasted good. 🙂
      Today we were painting angels in watercolour class. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.