Marja

Den långa resan.

Att åka buss.

balkongen2

Min balkong i vinterskrud. I lådan finns krukor och annat smått… växten är plast. Allt får samsas under bordet. I natt hade det snöat lite och den orörda snön var så ren och fin.

Vattengympa i kväll och vattnet var ovanligt varmt. Så skönt. Bussen var försenad igen och jag kom lite för sent, för jag fick gå en omväg igen på grund av att de gräver i marken. När man har bråttom blir man ju extra fumlig och jag fick kämpa med min baddräkt… den ville inte samarbeta och jag drog och drog och fick till slut be om hjälp av en kvinna i gruppen före med axelbanden som snurrade runt. Vi duschar ju innan vi går ner i bassängen och det är inte lätt att kränga på en stum (materialet ska stå emot klor) baddräkt alla gånger.

Det är mycket folk i bussen nu när vädret är så ruggigt och jag tycker det är lustigt att många frågar om de får sätta sig bredvid en. Man har väl rätt att sätta sig var som helst i en allmän buss? Vad skulle hända om jag sa ’helst inte’? I dag hamnade jag bredvid en man som luktade jätteilla… smuts och något annat. Jag kunde inte byta plats för bussen var alldeles full. Sen började han peta näsan och äta sina snorkråkor. Då övervägde jag att gå av en hållplats tidigare, men jag var ju som sagt sen… På hemvägen kom en man och satte sig bredvid mig som luktade extra gott. Inte så där starkt av rakvatten som många gör, utan nyduschat och av en lätt eau-de-cologne. Jag hade sån lust att luta mig mot honom och snusa lite extra.

I morgon är det fredag igen och den 1 december. Det blir dags att tänka på julkort och paket. Jag skickar ju fortfarande vanliga julkort och några gör jag själv. Jag har faktiskt redan fått ett, från Finland.

Ha en lugn fredagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med vattengympan och säkert välgörande på alla sätt. Säkert svårt för bussarna att hålla tiden när snön är på plats men snön komer ju varje år så kanske borde tidtabellerna anpassas vintertid.

    Att byta plats på en buss är ente lätt om det inte finns bågra lediga…Men detta med att hamna bredvid någon som ”luktar illa” och har ett annorlunda beteende är klurigt. Tror jag hade gått av….

    Kram och trevlig fredag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är svårt för bussarna när det ömsom snöar och ömsom töar. Gatorna blir väldigt guppiga och borde skrapas mer ofta. Ibland känns det som man åker på en tvättbräda och då måste chaufförerna köra lite långsammare för att skona bussarna. Jag har börjat ta en tidigare buss för att komma i tid.
      Ha en trevlig helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.