Marja

Den långa resan.

Juleljus

barnen

I dag har jag tänt adventsstaken och stjärnorna i köksfönstret och sovrumsfönstret. I sovrummet står Lisa Larsons All världens barn så fint under stjärnan.
Men huu vad det är mörkt nu. Jag gick till återvinningen med tidningar och papp på eftermiddagen och gick en omväg hem på cykelvägen. Gatubelysningen lyste upp, men när jag ställde mig och tittade rakt in i skogen, var mörkret kompakt. Sen när jag började närma mig bostadshusen på  Tomtebo blev det mycket ljusare och så härligt att gå och titta på alla ljusslingor på balkongerna och adventsstakar och stjärnor i fönstrena.

I går var jag på stan och där var det pyntat värre på gågatan och i Rådusesplanaden. Längs gågatan står smågranar med ljusslingor på båda sidorna och i parken stod det klungor med granar, samt ljusglober.

julbelysning

Till och med de späda björkstammarna hade fått ljusslingor virade runt stammen och sen fanns det ljusspel som jag ska ta bättre bilder på i veckan.

Min kompis hade fått en tomteluva. Han står så långt ut på gågatan att man nästan går på honom.

minkompis2

På det nya Rådhustorget finns det ingen julgran i år och det beror på att Musikhjälpen skall vara i Umeå och kommer att bygga upp sitt lilla hus på torget. Det ser jag verkligen fram emot. Kommer nog att hänga på stan ganska mycket då.

Jag har suttit och plockat fram material för julkort och julklappsetiketter, så i morgon har jag planerat ha en heldag med pyssel.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint det blev med ”all världens barn” och julstjärnan.
    Roligt att stan pyntas med mycket ljus för det piggar verkligen upp nu när det är så mörkt. Vackert pyntar var det också.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, nu behövs mycket ljus för att mörkret ska kännas uthärdlgt. Och visst blir det festligt och julstämning också. Ska ner på stan både tisdag och onsdag, så då hinner jag fotografera mera. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.