Marja

Den långa resan.

Kylan kom.

amaryllis

En amaryllisknopp håller på att veckla ut sig. Det kan gå fort. I fjol passade den på att överraska mig medan jag var ute en kort stund.

I dag har det varit kallt. Mobilen visade -17 grader, men på min balkong var det några grader varmare. Jag for i alla fall iväg till Strömpilen och ICA Maxi… vilket visade sig vara lite dumt, eftersom det var söndagstabell för bussen och jag fick vänta vid mitt byte på ditvägen. Dessutom är bussarna konstant försenade nu för tiden.

Det är alltid lika magiskt att stiga av bussen nere på Strömpilen och blicka ut över älven. Solen gick ner bakom skogen på andra sidan och det var ännu inte mörkt, trots att klockan hunnit bli halv tre.

blatimmen3

Blå timmen…kan man säga. Men sen när jag skulle fara hem vid fyratiden var det kolmörkt. Trots det promenerade jag från bussen längs cykelbanan. Jag har en reflex hängande i axelväskan på höger sida och ett litet cykellyse fastsatt med säkerhetsnål i kappan på vänstra sidan, så jag borde synas om någon kommer cyklande. Det var lite kallt och rått och jag var hungrig, så jag tog den kortaste vägen hem… längs bussgatan och över Tomtebovägen (med livet som insats).

ICA hade fått in finska lådor och de hade minsann gått åt. Jag fick de sista två leverlådorna… morotslådan var slut, men de får in fler i slutet på veckan… kålrotslåda ska jag göra själv och potatislådan är jag inte intresserad av. Jag köpte kålrötter och alla ingredienser till rosollin/ rödbetssalladen jag brukar göra.

Nu är Musikhjälpen slut och jag måste börja vända dygnet rätt. Fast jag tycker om att vara uppe på natten och dona, men det blir opraktiskt i längden. Det var väldigt känslosamt när programledarna släpptes ut ur buren. Det märktes tydligt att de var trötta och hungriga efter en vecka med bara flytande föda. De har också fått vara med om så mycket känslosamt… Ett jättebra jobb har de gjort i alla fall och samlat in över 74 miljoner kronor! Ofattbart vad man kan göra när man går ihop kring ett gemensamt mål. Även om jag alltid brukar följa med på radio och TV, så var det extra kul att de var i Umeå i år.

Nu går vi in i julveckan och jag är inte det minsta stressad. Jag ska vara med goda vänner på julafton och som vanligt tar jag med mig kålrotslåda och rosolli.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, någon amaryllis har jag ännu inte sett här i ”Palmlandet” men jag ska fortsätta leta. En stor julstjärna har vi dock. Men just amaryllisar är så vackra.
    Oj, så kallt ni har och kylar försenar väl bussarna , liksom halkan.
    Vacker blå timme som du fångade så fint. Men det är koerta dagar nu. Å andra sidan har ni desto längre dagar under sommaren.
    Mysigt att fira jul med vänner och knytis är ju alltid trevligt.

    Har följt Musikhjälpen en del och extra roligt att det nu var i Umeå. Och årets budkap talade starkt till mig.
    Kram och trevlig kväll.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det kanske inte finns amaryllisar i Spanien. Jag har en spansk flicka som följer mig på instagram… få se om hon kommenterar min amaryllis när den har slagit ut. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.