Marja

Den långa resan.

Jämngrått hela dagen.

jamngratt

Ja, det blev en tur ner till sjön i dag och jag vågade mig ut på isen. Himlen var jämngrå… man kunde inte se någon annan färgskiftning. Det var alldeles tyst, de som rörde sig där nere smög fram och när jag stod där och snurrade runt min egen axel, blev jag väldigt liten.

Jag fick sån lust att krama ett träd och valde ett av de svårt sargade björkarna. Oj, vad den var kall. Jag försökte ta en selfie i kylan, men det var inte det lättaste. Ändå ville jag dokumentera ögonblicket. Det blev som det blev och när jag tittar på fotot undrar jag… vad är det jag kramar förutom trästammen ?

tradkramare

I postfacket fanns en drös med julkort, bland dem detta söta från Kanada med en liten virkad ängel i. Så söt! Thank you, Judy!

virkadangel

virkadangel2

När jag gick ner till tvättstugan kände jag att det luktade öl i entren. Någon stackare hade tappat en flaska på väg in i hissen. Han hade torkat upp vätskan och kom sen in i tvättstugan efter dammsugaren vi har där för att suga upp eventuella små glasbitar. Jag kände inte igen honom, så jag var tvungen att fråga vem han var. Jag anade att det var den nyinflyttade killen och då passade jag på att hälsa ordentligt och presentera mig. Han tyckte han hade gjort ett dåligt första intryck, men jag skrattade och sa att jag varit med om värre saker. I morgon har vi trappstädning, så då blir entregolvet vaskat.

Jag är fortfarande förvånad att mitt paket kom så smidigt till Stockholm, för det brukar alltid vara något tjafs. Men de har alltid kommit fram. För ett par år sedan var det ett väldigt velande om jag skulle fara till Stockholm, eller om flickorna skulle komma hit och det slutade med att ingen for någonstans. Jag kastade in mina julklappar i ett paket och skickade det till exet dagen före julafton (det var något oklart med Johannas adress) och tänkte att det kommer fram i mellandagarna. På julafton ringde exet och sa att han hade blivit väckt av en brevbärare som stod utanför hans dörr med paketet i famnen. Special delivery så att ingen skulle bli utan julklappar.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint där nere vid sjön i det ”grå”. Och din ”selfie” blev bra. Du ser nöjd och glad ut. Tänker alltid numer på Lars Lerin när jag ser björkar.

  Fint att paketet kom fram för numer vet en ju inte om de gör det. Ibland är det bra med lite tur och du har ju haft dte förr med julklappsförsändelser.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, Lars Lerin och björkar hör ihop. 🙂 Det var upplivande nere vid sjön, trots att det var grått och kallt. 🙂
   I morgon eftermiddag är det vintersolstånd.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Your very welcome Marja! Nice picture of you hugging the birch tree! The lake photo reminded me of Ice Road Truckers. Glad that the packages arrived safely in Stockholm. Have a good evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I still watch Ice Road Truckers almost every day. They air all seasons over and over again. 🙂
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.