Marja

Den långa resan.

Julhelgen är över.

forkyld

Tack för alla julhälsningar! Hoppas er jul har varit bra! Helgdagarna är över och jag kommer att avsluta året med en irriterande förkylning. Jag hostar och är väldigt täppt i bröstet. Köpte hostmedicin på apoteket, men kom sen på att jag köpte pulver på apoteket i Finland i höstas. Blandas i hett vatten och smakar som söt svartvinbärssaft, men innehåller en massa ascorbinsyra, acetylsalicylsyra och koffein. Synd bara att det är så sött.
När jag var barn fanns ett rött pulver som kallades ’indianpulver’… jag tror det var en bild på en indian på det lilla kuvertet. Det la man på tungan och sköljde ner med vatten och det smakade beskt. Men det lindrade både huvudvärk och förkylningssymptom.

På julafton var jag hemma hos min kompis dotter och vi var 9 personer. Jag hade med mig en stor burk med rosolli/ rödbetssallad och en vegansk kålrotslåda. Båda uppskattades. Vi åt och drack gott och det var väldigt trevligt. Vi var faktiskt tre generationer, men inga småbarn. Ingen, inte ens ungdomarna, hade mobilerna framme, men när vi började med efterrätten var jag tvungen att tvärta ett foto på de fina jordgubbstomtarna på Stig Lindberg-porslin.

jordgubbstomtar

Det såg så sött ut med en liten och en stor. Kaffekopparna var också av samma fina porslin, som heter ’Sälg’. Riktigt fint julporslin.

På juldagen gick jag ner till sjön. Det var skumt hela dagen och ett vackert blått ljus.

juldagen

När jag kom tillbaka träffade jag en granntjej och klagade över att jag var så andfådd. Senare på kvällen började jag hosta. Har ingen aning var eller hur jag blivit smittad, men jag åker ju mycket buss och alla verka snora och hosta nu. Jag får lov att hålla mig lugn några dagar, för i januari har jag mycket roligt inbokat redan. Jag hatar att vara förkyld och tät i bröstet.

Mina amaryllisar blommar. Den med dubbla stänglar med en blomma och jag funderar faktiskt på att skära av den och sätta i vatten, så att den lilla får mer utrymme och näring.

amaryllis2

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  God fortsättning Marja! Trist att du drabbats av en rejäl förkylning men att du vilar dig och dricker ”helande drycker! kan i varje fall lindra. Och vila.
  Jag köpte i Peking med mig medikamenter mot förkylning och de hjälpte verkligen, nu nu är de slut sedan ett bra tag. Men bättre än de har jag aldrig testat. Innehållet är dock höljt i dunkel.

  Vilken trevlig julafton och fint att ses med lite knytis. Jordgubbstomtarna så verkligen söta ut och nästan synd att äta upp dem.

  Önskar dig god bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag får alltid så besvärligt i luftrören när jag blir förkyld. I dag har jag dragit i mig lite Bricanyl för att underlätta andningen. Jag kanske har en släng av astma… har inte velat erkänna det trots att en läkare föreslog det en gång. Men det ska nog bli bra så småningom. 🙂
   Kram!

 2. Judy

  Glad to see you back blogging! 🙂 Hope the coughing and stuffy chest soon clear up so you can enjoy the fun booked for next year. Such cute strawberry tomato dessert. Your lake is so lovely with the different shades of blue. The amaryllis is beautiful and cutting the flower off is a good idea. Have a wonderful night. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The caugh is better, just need a couple of days to rest. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.