Marja

Den långa resan.

Lågtempare

tomtarna

Så fort jag blir piggare ska jag städa undan julen…börjar bli lite less på tomtarna nu.

Hostan är lite bättre, men den där finska medicinen med acetylsalicylsyran var nog inte så bra för mig. Jag har låg kroppstemperatur, men att ligga så lågt som 35,5 – 35,7 vilket jag gjort hela dagen är nog inte bra för kroppen. Nu har jag fått upp temperaturen till 36,4 vilket är normalt för mig. Dessutom ska man inte ta preparat med acetylsalicylsyra om man har tendens för astma, något jag inte kom ihåg. I dag har jag kört med alvedon och sugit i mig Bricanyl i stället. Och slemlösande hostmedicin, som är söt och höjer mitt blodsocker. Skulle kanske ha köpt den i tablettform i stället. Är så less på gamkroppen.

Hade bokat tid hos frissan i morgon, men ringde och ombokade till nästa fredag. Nu är det fara för att det blir page igen.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist att din förkylning blir så segdragen. Men inte så mycket att göra åt Och dte tar ju på krafterna att vara dålig. önskar dig god och snabb bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Man räknar väl med att en förkylning tar två veckor utan medicin och 14 dagar med medicin… 🙂
   Lite piggare i dag. 🙂
   Kram!

 2. Paula

  Oj, det var väldans, du är ju nästan förfrusen med den låga tempen! Vet inte om att jag legat under 36 nån gång, däremot har jag också en normal temp på ca 36.5 Har jag över 37 känner jag mig sjuk! Undrar om det är något typiskt finskt? Min doktor sa en gång när jag hade så höga blodfvärden att det är typiskt finskt, jag har ett hemoglobin på 160 och skulle jag vara toppidrottare så fick jag ju inte ens starta i tävlingar med så högt blodvärde! Men det är ju inte bara positivt, för blodet blir tjockt och kan lätt klumpa sig. Numera äter jag blodförtunnande så jag slipper just det problemet. Hoppas du blir varm och go i kroppen snart

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Paula! Det konstiga är ju att jag inte fryser och inte känner mig konstig på annat sätt än att jag är förkyld. Läste på nätet att det kan bero på infektion, så vi får avvakta. Håller det i sig kan det ha med ämnesomsättningen att göra och då får jag be dem kolla sköldkörteln.
   Jag har en alldeles ny termometer, så det är knappast den det är fel på.
   Jag brukar nog också ha bra hemoglobinvärden… minns inte vad jag hade sist.
   Ha ett fint slut på året! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.