Marja

Den långa resan.

Snö

sno2

Oh ja, i natt hade det snöat och ingen hade lust att fara ut med sin cykel. På min balkong har det samlats ganska mycket snö… jag fick knappt upp dörren, så i morgon hoppas jag att jag orkar gå ut och skotta ner snön. Det ser vackert ut och snön är vit och ren, men jag vet av erfarenhet vad som händer om jag låter snön ligga kvar och smälta.

sno3

Bevakar förstås situationen uppe i förrådet, men det har inte snöat in. Konstigt, för det har blåst, men det ska kanske komma från ett visst håll.

Jag är lite piggare i dag, även om jag har svårt att få upp temperaturen… pendlar mellan 35,5 och 36,4. Allt över 36 är bra. Min kompis tyckte jag skulle ringa 1177 och fråga om det var bra att jag går omkring med så låg kroppstemperatur, men jag drar mig för det… de kommer antagligen att säga att jag får vänta tills infektionen har läkt ut och så länge jag känner att jag är klar i huvudet är jag inte orolig.
Orkade till och med dammsuga i dag, så jag kunde ställa in dammsugaren i städskåpet och slapp snubbla på den hela tiden. Sen har det blivit mycket TV-tittande. Just nu går filmen om Anna Karenina i bakgrunden, men jag har sett den ett par gånger, så den får gå som sällskap.

Ha en lugn lördagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Paula

  Hej, har du tittat på Dickens-serien som går på SVT? Jag gillar ju hans alster, o har börjat titta på play. Numera struntar jag allt oftare i tvprogrammen som går live, o ser det jag är intresserad av när jag har lust. Ett stort undantag är förstås sportsändningarna och jag ser nu fram emot Tour de Ski, jag håller på de finska åkarna i första hand, men inte långt efter kommer svenskarna. Nere hos mig är det ömsom regn och ömsom snö, hade mycket hellre haft ett par minusgrader konstant så vi sluppit halkan.
  Önskar dig ett gott slut och ett riktigt gott nytt 2018/kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Paula! Skall gå in till dig och titta hur det ser ut. 🙂
   Nej, jag har inte tittat på Dickens nu… höll på så mycket med honom när jag var lärare. Jag har tittat på några lättsamma långfilmer och i kväll tittade jag på ’På spåret’ och ’Fröken Friman…’ Sen brukar TV:n stå på och surra som sällskap. 🙂
   Vi har också haft växlande väder, så den här snön är ovanligt vacker i våra ögon.
   Önskar dig ett fint avslut på året och ett Gott Nytt År 2018!
   Kram!

 2. Ditte

  Oj, så mycket snö! här i Stockholm är det snöfritt. Idag har t.o.m. solen tittat fram lite grann och det piggar upp.
  Skönt att du är lite piggare men säkert bra att vänta med skottningen ännu ett par dagar.
  Och nu verkar ju din förkylning gå åt rärr håll och det är skönt.
  Önskar dig en fin kväll och ett riktigt Gott Nytt år. För mig är det jobb i nyårshelgen och det blir bl.a ett besök igen hos lars Lerin. Jätteroligt!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! För mig blir det ett mycket lugnt nyår, eftersom jag inte känner mig pigg. Johanna och Ronja kommer på torsdag och de är så spända på att få se snö. 🙂
   Ha det så bra på din jobbresa!
   Kram!

 3. Judy

  Beautiful pictures! I love how the snow just sits on the bikes. The seats look like hats. There is not much snow here but the temperatures are so cold the weather guy says we’re in a deep freeze. This morning was -35C outside the house. Feel better soon Marja. Enjoy your evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Oh, that’s cold!! I think I,ve experienced temperatures below -30 degrees C only once in my life and that was very, very cold.
   The snow is beautiful, fluffy and white. 🙂
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.