Marja

Den långa resan.

Februari: Ansvar

ansvar

Februari månads ord i Paulo Coelhos Kalender 2018 är ansvar.  Ett väldigt aktuellt ord just nu i miljödebatten.

”En krigare vet att alla människors handlingar får konsekvenser som kan sträcka sig långt fram i tiden, därför måste han veta vilken värld han lämnar efter sig fem generationer framåt.” 
(Ur Handbok för Ljusets krigare )

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Paulo Coelho är vis har mycket tänkvärt att förmedla. Och ansvar är ju även det, som så många ord, fångfacetterat. Ibland känns det som om det verkar vara viktigare att börja sitt ansvarstagande långt borta, liksom på distans, än att ta sitt egna avsvar för det dagliga runt om.

  Verkligen ett ord att fundera vidare på.

  Kram och jag önskar dig en bra vecka.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag håller med dig om att ansvarstänkandet borde börja i det dagliga livet.
   Ha en fin vecka! 🙂
   Kram!

 2. Paula

  Hej, så himla vacker Coelhos bok är, jag blev alldeles betagen, både av färgerna och formerna. Skulle passa som fondvägg!
  Snöbrist ja, vi hade riktigt mycket snö 2015 men sen var det ett par år som var sämre. Nu är det både kallt och mycket snö, och jag klagar verkligen inte. Jag får rejäl motion när jag tar sparken på skoterlederna som är rätt mjuka nu då det kommit såna mängder nysnö. Är alldeles svettig när jag kommer hem. Har du börjat på någon ny kurs i år, målning eller annat? Eller har du något på G? Här finns ju inga möjligheter just om man nu inte gillar att handarbeta vilket jag inte gör. Nu ska jag ironiskt nog ta ansvar för PRO;s studiecirklar. Kanske jag själv kan påverka så vi får en cirkel som jag själv kunde tänkas gå. Problemet är ju ledare, vi har inte så många i byn som kan vara cirkelledare och det finns ingen som åker hit från stan 12 mil tur/retur för en mycket blygsam ersättning från studieförbundet. Jaja, den som lever får se!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag fortsätter måla akvarell med samma grupp varannan vecka. Sen hänger jag fortfarande med i skrivargruppen, som träffas en gång i månaden. På torsdagar har jag vattengympa. Sen sitter jag mycket hemma och pysslar med kort och fotoalbumsidor.
   Låter roligt med ansvaret för studiecirklarna… kan du inte själv vara ledare för någon?
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.