Marja

Den långa resan.

Tulpanvasen

tulpanvas

Så här snygg och praktisk är tulpanvasen jag köpte på Ikea i går. Jag grabbade tag i den i förbifarten på väg ut.

I dag har jag skottat på balkongen. Trots att vi fått mycket snö var det bara andra gången i vinter.

balkongen

Det är inte utan att jag längtar till att snön smälter bort och att det blir barmark. Just nu är det -20 grader och skall visst vara lika kallt några dagar.

Hela vintern har jag haft en liten pelargonstackare stående bakom gardinen på golvet vid balkongdörren. Ett par gånger har jag skvätt ett par droppar vatten på den och för ett par dagar sedan tyckte jag att det var dags för den att komma ut i ljuset. Den fick flytta bakom gardinen i hörnfönstret och se hur den växer.

pelargon

Jag är absolut ingen pelargonodlare… köper några att ha på balkongen över sommaren och sen är de slut. Den här fick jag av min kompis i somras och tänkte att jag skulle ge den en chans. Nu måste jag kanske ge den lite ny jord?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Den här vasen är perfekt för tulpaner och det visar ju din bild också. Tulpanerna får liksom stöd för stjälkarna. (Jag har en liknande, men från Åhléns. )
  Mycket snö är det ju fortfarande hos dig och så kallt. Men snart så kommer väl snösmältningen.
  Kul med pelargonen bakom gardinen. En klar överlevare.
  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vasen är perfekt. Har aldrig haft en riktig tulpanvas tidigare… undrar varför?
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Beautiful tulips! I love the pretty crystal bowl beside the vase. I’ve never had much luck with geraniums unless they are growing outside. Is that an ornamental grass plant that is growing on the balcony. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The crystal bowl is from my parent’s home that is now gone. One of them got it as a birthday present when she/he turned 50 or 60. I like it very much.
   The grass plant on my balcony is plastic. 🙂
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.