Marja

Den långa resan.

Perfekt vinterväder.

bjorkdungen3

Eftermiddagssol i min älskade björkdunge. I dag var det, i mitt tycke, perfekt vinterväder. Sol, minus 11-12 grader och knappast någon vind.

Jag for iväg till ICA Maxi för att fylla kyl och frys inför veckan nu när Ronja kommer, så vi inte behöver slösa tid på sånt. Upptäckte till min sorg att min dra-maten har spruckit lite i en söm… den är gammal och har tjänat mig flitigt under alla år, men jag ska se om den går att laga på något sätt. Silvertape brukar ju vara bra till det mesta. Jag hade en resväska som jag lappade med silvertape efter varje flygresa. Sen gick handtaget sönder och då var det kört.

Egentligen skulle jag ha åkt och handlat redan på fredag, men upptäckte på morgonen att min ena sadel på glasögonen hade gått itu. Jag hade känt att det skavde på näsroten och var lite klibbigt i några dagar, men när man tar av sig glasögonen och skall titta efter, så ser man ju inte så bra… Eftersom det var fredag tyckte jag att det var bäst att åka ner på stan och fixa nya sadlar. Jag har mjuka silikonsadlar och de är gratis hos Synoptik nu för tiden. Förr har jag fått betala för dem.
På Rådhustorget förberedde man för Samiska veckan… reste en stor kåta och monterade upp en läktare med sittplatser. Det skulle bjudas på utomhusbio i kylan. I går visades Sameblod på storbildsskärm. Sen har jag sett på sociala medier att man haft renar strövande runt på torget…

På tisdag kommer Ronja. Vi pratades vid i dag och hon sa att det är svinkallt i Stockholm nu och att hennes mamma förmanat henne hur hon ska klä sig när hon ska komma hit upp… lager på lager. Kylan i Stockholm är alltid lite värre än här uppe, så det är lugnt.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vikket fint vinterväder och trevligt med en tur ut. Och björkdungen ser ut att trivas. bilden är så vacker.
  Trevligt att Ronja kommer på besök och ni får säkert fina dagar tillsammans,
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, vädret har varit fint och soligt, men lite kallt. Jag tycker det är ok och är gärna ute korta stunder.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Monday to you Marja! 🙂 Lovely picture of the beautiful birch forest. Good to have the fridge full so you can spend more quality time with Ronja. Sami week sounds exciting. Family history for my husband is turning up more relatives that are of Sami descent and even some in Finland. Hope you have a wonderful week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Must be interesting to find ancesters of Sami descent and also from Finland. 🙂
   Wish you a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.