Marja

Den långa resan.

Littfest i helgen.

littfest

Helgen är över och den har präglats av Littfest, Sveriges största Litteraturfestival. Ett späckat program torsdag-lördag med författarsamtal på fyra olika platser i Folkets Hus samtidigt. Jag hade köpt biljetter till mig och min kompis för flera månader sedan, för det har hänt att jag blivit utan något tidigare år. På lördag vara alla biljetter slutsålda och det var knökfullt överallt på Folkets Hus. Lite obehagligt för mig som inte gillar folksamlingar.

Vi var där fredag-lördag och satt mest i stora Idun-salen och lyssnade på intressanta samtal. Min favorit var Theodor Kallifatides, som trots sina 80 år var både vital och humoristisk. Ljudet var bra och de som satt på scenen kunde också ses på storbildskärm. Men oj vad trött jag var när jag kom hem på fredag kväll… jag somnade hela tiden på soffan när jag skulle titta på TV.
När vi var nöjda på lördag gick vi ut och åt och summerade våra intryck. Allt vi lyssnat på hade varit så intressant och jag konstaterade att det inte spelade så stor roll om man kände till författaren/ skribenten innan, för när samtalet väl kom i gång blev det alltid intressant.

I foajén fanns olika bokförlag med sina böcker och man kunde också få signerade exemplar av vissa. Jag köpte bara den senaste diktsamlingenav Solja Krapu. Gillar hennes dikter.
Måste bara säga att hela festivalen var välarrangerad och mycket trevlig. Bra priser på biljetterna med tanke på det digra programmet. Långa köer till kaffet dock, men vi tog med oss egen matsäck och det fanns alltid plats att slå sig ner någonstans.

I dag har vi haft plusgrader och sol. Grannen ovanför har inte skottat sin balkong på hela vintern och det har droppat ner på min balkong. Tog en promenad ner till sjön och där stod en så glad liten snögubbe… eller är det en snögumma?

snogubbe

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken trevlig helg med så mycket litteratur. Klart givande att få ta del av detta och så bra att ljudet fungerade för det kan ju ibland variera.
    Kalifatides har jag frr läst mycket av men han har nu vilat i mina hyllor de senaste åren.
    Kram och trevlig tisdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Kallifatides har alltid varit min favorit. Jag hade hoppats på att han skulle signera sin senaste bok, men jag hittade inte ens boken någonstans. Får köpa den på Bokus.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.