Marja

Den långa resan.

I parallella världar.

tulpaner7

Se så fina tulpaner jag har den här veckan. Förutom de här har jag också en vas med klassiskt röda. Jag var på Lidl och där har de alltid fina billiga blommor och jag kunde inte välja, så jag tänkte att jag kanske ska passa på att frossa lite nu i tulpaner innan säsongen är över.
Några från buketten ovan fick stå på fönsterbänken i en liten karaff. Så vackra i dagsljuset, men svåra att fotografera i motljus… de blev vackert lila.

tulpaner6

Gårdagens huvudvärk är borta, men i stället har jag blött näsblod, så något med bihålorna är det nog.

Jag har kommit underfund med att sjukvården och jag lever i parallella världar… och då är det svårt att nå varandra. Ingen har ju ringt mig om mina provresultat på två veckor, så i dag ringde jag igen. Det visade sig att sköterskan som skulle ringa mig hade skrivit in i journalen att hon ringt och det var upptaget, sedan ringt igen följande dag och ingen svarat. Sen tog väl intresset slut. Att det var upptaget kan jag inte hjälpa och jag har inte alltid mobilen med mig ex i tvättstugan eller när jag går ner efter posten eller ut med soporna. MEN jag har inte heller noterat något missat samtal. Jag fick i alla fall veta mitt långtidssocker och det ligger bra och är samma som de senaste tre åren. Alltså sköter jag mig bra.
Vi kom överens om att lämna ett meddelande om ett nytt telefonsamtal, ett brev eller en kallelse för besök. Få se om våra världar någonsin möts.

Sen har jag tvättat och suttit och skrivit kallelsen till årsstämman, svarat på motionen m.m. Jag har inte hunnit måla i dag, men jag har en idé så jag hinner nog göra dagens uppgift innan jag går och lägger mig.

Ha en lugn torsdagskväll <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Fint att du och sköterska fick kontakt till sist. Men märkligt att det ska vara så här. Skönt i alla fall att dina värden var ok. Alltid ett glädjeämne!

  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram och gomorron.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Fast jag fick ju inte kontakt med sköterskan, utan fick lämna nytt meddelande. Det var hon som svarade i telefonen som gick in och tittade på provsvaret. Och bara blodsockret, så de andra värdena vet jag inget om än.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  Such pretty tulips! Happy the headache is gone but sad you have nosebleeds. Enjoy your painting and have a pleasant evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The nosebleed was a bit odd and scary, but there has been no more today.
   Have a nice weekend!
   Hugs!

 3. Caanita

  Snyggt med den höga smala vasen till tulpanerna. Jag ser att jag missat att säga Grattis på födelsedagen, men nu kommer det istället. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.