Marja

Den långa resan.

Nejlikor

nejlikor

Jag tycker nejlikor är underskattade. Jag tycker om dem för de står hur länge som helst. De småblommiga har knappt någon doft och passar allergiker, men man får se upp med de stora. Den här bilden tog jag i förgår. I dag har nästan alla knoppar slagit ut, så jag klippte ner stjälkarna och fördelade blommorna i flera vaser. En stor på byrån, en karaff i fönstret och en minivas på soffbordet. Känns så lyxigt med levande blommor. Längtar efter sommaren då jag kan plocka in naturblommor.

I kväll var det vattengympa. Vi bestämde att vi skulle träffas på Kristihimmelsfärdstorsdagen, som ju är en röd dag. Det var faktiskt vår ledare som kom med förslaget och det visade sig att de flesta var med på det. Nu blir vi kompenserade för de gånger vattengympan varit inställd.

I morse ringde min doktor på Hälsocentralen och jag fick en tid redan på måndag. Jag gillar henne, hon är ganska mild i sin framtoning, men ändå bestämd. Jag passade också på att be henne titta på provsvaren jag aldrig fått veta. Alla värden var ’stabila’, d.v.s. som förut och inom ramen för normala. Sedär. Jag kände mig genast piggare.

I helgen är det trädgårdsmässa på Nolia och jag hade tänkt ta mig dit en av dagarna. Jag tycker det är så kul att titta på olika blommor och växter, lyssna på något föredrag med vackra bilder och så är det balkongtävling i år med. Jag brukar ju köpa kryddor till balkongen… få se om jag får tag på några i år.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Caanita

    Man är förunderlig som människa. När jag var yngre var det helt otänkbart att köpa hem en bukett nejlikor. Nej och aldrig, nejlikor hörde hemma på begravningar punkt slut. Men nu tycker jag dom är vackra och hållbara, en fin färgklick.
    Krukväxten Azalea har dock ännu inte fått passera min dörrpost, därtill är tanten i mig ännu för ung!!!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      När jag var yngre kände jag inte heller för nejlikor, men nu gillar jag dem skarpt. Köper inte dem så ofta dock. Azalea kan jag inte köpa. för den dör direkt hos mig. Skall ju vattnas stup i kvarten. 🙂

  2. Ditte

    Visst tycker jag också att nejlikor är fina men sedan gammalt hos mig lite flrknippat med begravning. Men perfekta för de står länge och är ju doftfria.
    Fint att ni får igen förlorad tid på vattengympan.

    Och så positivt att din doktor ringde, att du fick provsvar och även tid för besök. Man får vara glad att du lyckades ttill sist.

    Varma och sköna hälsningar från Stockholm och +20.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har också tänkt så om nejlikor, men nu tycker jag de är så fina. Köper fortfarande inte dem som gå-bort-blommor, utan bara hem till mig själv. 🙂
      Ja, jag har förstått att ni har sommar i Stockholm. Vi hade +13 i dag och milt och skönt i luften.
      Ha en fin helg!
      Kram!

  3. Paula

    Hej, nejlikor är fina, men, de och begonior är för mig begravningsblommor. Något man bär till gravarna. Inget illa ment, men jag kan inte se dem som vanliga blommor alls, de signalear så tydligt sitt syfte. kanske är det så att man på gravar väljer blommor som är hållbara, o då står sig dessa bra,.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nejlikor har varit begravningsblommor för mig med tidigare, men när jag sett att man köper nejlikor och uppvaktar med dem i Estland och Ryssland, så har jag tänkt om. Stora vita liljor kan jag däremot inte tänka mig att ha hemma… dels för den starka doftens skull, men också för att de för mig är begravningsblommor.
      Ha en fin vecka. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.