Marja

Den långa resan.

Kvällssolen

kvallssol

Kvällssolens reflektioner i kväll. Det var akvarellmålning i Mariakyrkan igen och jag blev distraherad när jag tittade ut genom fönstret.  Medan jag väntade på att min målning för kvällen skulle torka, färdigställde jag en annan. Nu tror jag den är färdig.

akvarell29

Den röda färgen är mycket starkare i verkligheten. Negative painting är detta… då man målar utanför motivet så det blir en bakgrund i lager på lager. Det är ett petgöra, men mycket rogivande och meditativt.

När jag kom hem hade exet kommit med tåget. Jag gjorde som vanligt… stalkade honom/ tåget på SJ:s hemsida och såg att tåget bara var 10 minuter försenat. Skickade ett sms när det var i Sundsvall och meddelade att jag minsann har koll på honom. Ha,haa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Vilken väldans fin målning det blev! Jag tog också fram mina akvarellfärger här om kvällen – det händer ett par gånger i året – och det var lika rogivande som alltid.

  (Har kommenterat dåligt på sistone igen, men läser nog allt du skriver!)

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Färgerna är som sagt mycket starkare i verkligheten. Vi har hållit på med samma tema – negative painting- i två terminer nu och kommer att ha en utställning som vanligt i Mariakyrkan och sen i Kyrkstugan i sommar. Det är petigt och mycket väntan på att papper och färg ska torka, så man får ha många projekt på gång samtidigt. Men alla tycker att det är roligt.

   Jag läser också din blogg med intresse, men kommenterar inte heller så ofta. Hoppas du ändå känner en fläkt av att jag varit inne och tagit del av dina tankar och fina dikter. <3

   Kram Sandra!

 2. Ditte

  Vilken vacker målning och jag förstår att det är ett ”pilljobb” och att det tar tid att få målningen så här fin. Men du lyckades verkligt bra. Vackra färger.

  Trevligt nu med ditt ex på besök och bra att ha koll på tågen. Dessutom är det ju enfördel att de går.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är lite roligt att hålla koll på andra via nätet. Tåget var bara 10 minuter försenat vid ankomst till Umeå, helt normalt alltså. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.