Marja

Den långa resan.

Utsikt från åttonde våningen.

utsikt

Utsikt från åttonde våningen ner över älven. Tänk att sitta vid sitt arbetsbord och titta på detta varje dag. Flyttlasset kom i dag, men i går for vi till lägenheten för att mäta väggar m.m. Jag skulle inte kunna bo så högt uppe, fast jag måste säga att det inte kändes så farligt att vara där. Fin lägenhet och en stor inglasad balkong med samma utsikt och infravärme.

På kvällen beställde vi en massa bokhyllor på nätet från Ikea. Enklast så, för då får man dem hemkörda och uppburna. Exet tyckte det var enkelt och jag antar att han kommer att handla mer via nätet nu, i stället för att irra runt på det stora varuhuset.

I dag har jag varit på Landstingets och Handikapporganisationernas årliga Livslustdag. I år handlade det om cancer… om hur cancervården är organiserad och hur man utvecklar en sammanhållen vård för patienten, ex genom att ha en kontaktsköterska för varje patient. Man strävar också efter mer medverkan i vårdplanen från patientens sida.
En intressant punkt var presentationen av ’Hjältarnas hus’ som funnits till i ett år. Det är ett hus där familjer till sjuka barn kan bo under behandlingstiden. Det är byggt av landstinget, men sköts av stiftelsen Hjältarnas hus. Vi fick göra en digital rundvandring i huset och det är verkligen ljust och luftigt med många rum för aktiviteter. Mycket bra att det finns, eftersom små patienter kommer från hela länet för behandling och behöver ha sin familj med sig under ibland lång tid.

Sen skulle jag gå på vattengympan och från Landstingshuset till sjukhuset är det ju inte långt, men eftersom de bygger så mycket på sjukhusområdet är alla vägar avspärrade. Jag siktade på Södra entrén och försökte gå in mellan huskropparna på olika ställen, men hamnade hela tiden i återvändsgränder, på psyket eller bårhuset och till slut fick jag gå en lång omväg runt hela byggnaden till Norra ingången. Tiden började bli knapp och jag var alldeles svettig när jag kom fram just i tid. Hatar att stressa på det där sättet.

I vattnet fick jag ett fruktansvärt sendrag … ena foten vred sig inåt och jag fick stå och massera den under en hel övning. Sen började den andra foten. Jag var tvungen att gå upp innan den avslutande avspänningen, för det fanns inte en chans att jag skulle kunna stå stilla och slappna av. När jag duschade varmt släppte det lite. Nu måste jag ta mina magneciumtabletter igen… har slarvat med dem.

Jag gick till exet med några grejer han glömt hos mig. Flyttlasset hade som sagt kommit och sängen var på plats och färdigbäddad, så han ska sova där i natt. I morgon ska jag fara dit och fixa i köket och skriva upp allt (jag tycker) han behöver komplettera med.

I går kväll satt jag och målade. Gårdagens uppgift var ’kurvor’.

akvarell31

Dagens uppgift var ’månen’ och jag målade ännu en fullmåne i nästan samma stil som tidigare. Vet inte hur många jag målat nu. Jag maskerar månen med maskeringstejp och förutom gult månsken använder jag bara min älsklingsfärg, Payne’s Grey.

akvarell32

Ha en lugn fredagsnatt <3 

4 kommentarer

 1. grandmother

  Aj, aj, alla vägar leder till psyket eller bårhuset…… man får ta det lugnt när man är på sjukhuset då. 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var lite komiskt att irra omkring där i gyttret och hamna i ovanstående återvändsgränder. 🙂

 2. Ditte

  Så fint ditt ex bor här vid älven och känslan av att se vatten är så fin. Men om du inte gillar höjder så är ju åtta tarppor upp en hel del.
  Fint att du kan bistå med både det ena och det andra och vet man vad som önskas är det perfekt att bställa hem det. Jag gör det även om jag är direkt på vauhuset. Viill ju först se och känna.
  En intensiv och omväxlande dag.
  Jättefina målningar och alltid roligt att se det du gör.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag blir mer och mer kär i hans lägenhet och det är så vackert med vattnet. Jag har fått hans nyckel och alla dörrkoder, så jag ska kanske be att få bo där när han är i Finland. 🙂
   Vi hade ju varit på Ikea och tittat och mätt bokhyllorna han beställde, så de blir nog bra. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.