Marja

Den långa resan.

Kom ihåg detta.

minnsdetta

Kom ihåg detta i vinter, tänkte jag när jag såg det guldglänsande trädet. Det finns fortfarande mycket höstvackert kvar.

I helgen har jag varit ute och cyklat ett par gånger. På söndag åkte jag till Hällan… alltså på den här sidan om sjön. Vanligtvis brukar jag cykla över på andra sidan. Hällan är en berghäll som brukar vara välbesökt. Man kan grilla, fiska, eller bara sitta och njuta av vattnet. I söndags var det kav lugnt, så lugnt att det var nästan kusligt. Trafikbruset från Mariehem störde lite, men för övrigt var allting helt perfekt. Jag gick runt lite nere vid stenarna och på stigarna mellan tallarna och letade efter en perfekt rund sten att ta med hem till balkongen.

hallan

Jag hade ju inte gåstavarna med mig och kände att det var lite ostadigt att gå på ojämn mark, men det var mycket folk ute, så jag tänkte att jag nog skulle få hjälp om jag trillade. Det var ett ungt par med två hundar som satt och följde mig med blicken och jag fick för mig att de var lite oroliga.

På hemvägen åkte jag längs skogskanten och såg till min glädje att den lilla spången över diket in till mitt blåbärsställe hade byggts ut till en bro som till och med hade ett litet räcke. Det tackar jag för, för jag har faktiskt hamnat i diket ett par gånger och haft väldigt besvärligt att ta mig upp på vägen.

skogen3

En annan liten bro var helt övertäckt med löv. Golden Gate skulle man väl kunna kalla den.

skogen4

I dag har jag varit på hälsocentralen med mitt knä. Min doktor hade så långa väntetider, så hon hade bokat in mig hos en kollega. Vi enades om en remiss till ortopeden för ev. ett nytt knä, MEN först måste vi fixa mitt blodtryck. Det är väldigt konstigt det där att när jag är hos doktorn eller sköterskan har jag skyhögt blodtryck, men när jag kommer hem och mäter är det bra. I dag mätte jag direkt jag kom hem och det var fortfarande lite högt, men lägre än hos doktorn, och när jag sovit en stund var det normalt. Nu ska jag ta med mig min hemmätare till hälsocentralen och jämföra med deras. Så det tar några veckor innan remissen skrivs och några månader innan jag får tid hos ortopeden. Men så är det ju inom sjukvården.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker tur du var ute på och vid vattnet blir det ett extra lugn. Skönt att passa på att var ute dessa vackra dagar. Vad gäller ditt blodtryck kanske du kunde få en mätare som tar trycket varje timme under ett dygn. då bör det bli mer exakt. Maken har haft en för hans tryck var alltid högt på VC.
  Ja, en sak i taget. Så hoppas du håller ut med ditt knä ett tag till.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har haft en sådan där endygnsmätning en gång för länge sedan…har inget minne av resultatet, så det var väl ganska bra. Jag tror det rapporterade något slags medelresultat. ?? Nu kan jag ju mäta hemma när jag får min mätare kalibrerad (om det behövs) och min mätare sparar på alla mätningar med datum och klockslag, så det är bara att bläddra bakåt…
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Lovely bright yellow tree! Did you find the round rock for your balcony? The last bridge sure has such beautiful multi-colored leaves covering the ground. Good to hear your knee will be taken care of. Hope the doctor solves the blood pressure issue. Take Care! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I found many smaller rocks for my balcony… came home with my pockets full of rocks. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.