Marja

Den långa resan.

Avion, men inte till Ikea.

mingata6

Min gata i dag innan det började snöa. Löven är helt borta, men björkarna ser ganska tjusiga ut i alla fall, tycker jag. Varje årstid är fin på sitt sätt.

I morse ringde doktorn jag hade varit hos och ordinerade en kompletterande blodtryckstablett. Jag skrev inget om det i går, men hela dagen hade jag huvudvärk och ganska högt blodtryck. Fick det inte att gå ner på eftermiddagen som det brukar, så egentligen väntade jag bara på symptomen på en stroke. Doktorn sa att jag inte skulle mäta nu på några dagar, för jag hetsar bara upp mig. Sen får jag kolla om den nya medicinen har någon verkan. Hon arbetade sista veckan på hälsocentralen, så hon skulle skriva en remiss till ortopeden innan hon slutar. Sen skulle jag kontakta min egen läkare, som går på tjänstledighet efter jul… Så där är det… alltid nya läkare man får träffa. Men det är ju bra att journalerna är digitaliserade och fungerar ganska bra, för medan vi pratade gjorde hon en sökning på mina mediciner under de senaste tio åren.

Sen for jag till shoppincentret Avion med min kompis. Hon skulle ha nya dubbskor och så arbetar hennes barnbarn i Finas kafe där, så vi skulle fara dit och fika. Dubbskorna var slut inne i stan, men på Avion finns det ju många skoaffärer och sportaffärer. Vi hitta ett par dubbskor med lite högre skaft och dragkedja fram, så nu kan hon gå tryggt på sina promenader. Jag har ju dubbar under hälarna som jag kan ta av när jag går in någonstans. Jag kan inte ha dubbar under hela fötterna, för jag snubblar på dem som är under fotbladet. Lyfter antagligen inte fötterna ordentligt när jag går.
Själv skulle jag leta efter vinterskor. Jag vill ha rejäla kängor, men utan skaft, och det är svårt att hitta. Jag har ett par jättebra Eccoskor som jag nu har haft i fem vintrar och som kan spricka i någon söm vilken dag som helst. Just den modellen görs inte längre och de har inga grova promenadskor heller just nu, så jag klafsar omkring i mina gamla skor tills jag hittar nya.

Vi fikade på Finas … jag åt deras jättegoda räkmacka med en liten kanna te och en chokladpralin i efterrätt. Sen var det dags att åka hem och jag konstaterade att det inte blivit något besök till Ikea. De har ju en julavdelning nu med billigt krams, så jag som är så nyfiken får väl fara dit snart igen.

När vi skulle fara hem hade det börjat snöa… blötsnö. För en stund sedan for en monstersnöplog på gatan här utanför och samlade upp snömodd från rännstenen.

Ingen huvudvärk i dag och i morgon ska jag gå och klippa mig och så är det akvarellmålning på kvällen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken bra och trevlig dag! Håller med dig om att alla årstider har sin tjusning. Men jag gör gärna ett eller ett par avbrott i en lång och mörk höst och kall vinter . Trist med dessa ständiga läkarbyten men bra med journaler. Sen ska läkarna hinna läsa dem också. Skönt att blodtrycket är bättre och kanske är det bra att du inte mäter det så ofta för det kan vara stressande.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Läkarna är nog inte så intresserade av att läsa alla journaler, men det finns bra sökmöjligheter, så de kan söka och se tillbaka i tiden. Jag tycker det är himla trist att inte få träffa samma läkare mer. Förr hade jag en husläkare i tio år och när han försvann fick jag en annan i flera år. Jag orkar inte ens förklara allt för en ny läkare.
   Ha en trevlig torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.