Marja

Den långa resan.

Oxelbär på bar kvist.

oxelbar

Oxlarna har fortfarande mycket bär kvar på sina kala kvistar. Fåglarna bryr sig inte om dem, undrar varför? Smakar oxelbären sämre än rönnbären, eller har de ett bäst-före-datum? Någon som vet?

Helgen har varit lugn. Jag tog mig ur torsdagens svacka … axeln var mycket bättre på fredag och jag for ner på stan. Letar efter vinterskor och det är lite besvärligt eftersom jag inte kan ha skaft, utan måste ha rejäla promenadskor som jag kan ha hela vintern. Jag har haft ett par fantastiska Ecco-skor i skinn i fem vintrar nu och de börjar bli ganska slitna. Tyvärr gör inte Ecco den modellen längre, utan allt är mest Goretex och de är inte lika varma. I fjol hittade jag ett par skor från finska Kuoma, men de hade en konstig sula, som gjorde att jag studsade fram, så Johanna fick dem.
Nu har jag faktiskt köpt två par Ecco-skor på Tradera … ett par rejälare och ett par sommarskor. Hoppas de passar.

Sen fick jag meddelande att jag hade ett paket på posten på Strömpilen, så på lördag tog jag bussen till ICA- Maxi. När bussen for in på hållplatsen, såg jag solen glimta bakom skogen på andra sidan älven, men när jag väl hade stigit av var den borta. Klockan var bara halv två … dagarna är korta nu

.

alven3

På hemvägen gick jag förbi björkdungen och jag kan ju aldrig passera den utan att stanna till och ta ett kort. Det var skymning, men gatlyktorna var tända.

bjorkdungen10

I dag har jag blivit förkyld. Vet inte vem som har kunnat smitta mig, för jag är ju mest hemma och har inte träffat någon. Ja, jag åker ju buss en hel del och har trängts med folk i affärer …  Jag hatar faktiskt att vara förkyld. Har hellre värk än snuva.

I morgon skall jag på kurs med HSB… juridisk fortsättningskurs. Hoppas att förkylningen inte hindrar mig. Jag får väl åka hem lite tidigare om jag inte orkar.

Nu har vi några minusgrader och jag längtar så efter snö.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att din axel är bättre men trist att bli förkyld. Ja, men kan undra varför fåglarna ratar oxelbären. Har ingen aning. Men något måste det ju bero på. Skor är ju knepigt och det är ju viktigt att de passar och är sköna och med bra sula till vintern. Hoppas du hittar några och att skorna du köpte på Tradera passar. Jag måst alltid prova skor för tårna är så skadade. Men det tar tid att hitta de som är bra och bekväma.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är ju en chansning att köpa skor på tradera, men jag vet att Ecco strl 38 passar min fot. Sommarskorna är likadana jag har, men en annan färg. Köpte faktiskt ett par snygga Ecco tidigare i höst, som till min förvåning var för smala, men min kompis blev glad över dem. 🙂
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

 2. Judy

  The berries sure stand out in their bright red skin. Never heard of oxelberries. Sure hope your new shoes have a great fit and are comfortable to go on long walks. Love the birch trees! We hate the cold too and even though it’s only – in the single digits our thermostat is set at 73F or 21C. Stay warm and enjoy a nice hot drink. Hope your snow arrives soon. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Oxel is Whitebeam in English and it is a relative to the Rowan. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.