Marja

Den långa resan.

Rödbetssoppa

mingata7

Min gata i dag. Solen ligger väldigt lågt och det gäller att pallra sig ut i tid innan den går ner. Vi har haft minusgrader och i kväll var det visst halt ute, hörde jag.
Skulle gå ut med soporna, men väntar till i morgon när det är ljust.

Har tagit det ganska lugnt i dag. Skrivit mail jag skjutit upp och ringt ett argt samtal. Jag prenumererar på korsordstidningen Krysset, har gjort det i flera år, men nu fick jag inte novembernumret. Krysset har bytt ägare, från Bonniers till något-jag-inte-kommer-ihåg, och i det bytet blev det tydligen förvirrat värre. I dag ringde jag för tredje gången och efterlyste min tidning och meddelade samtidigt att jag tappat förtroendet för dem och överväger att gå över till att köpa lösnummer… Killen jag pratade med var trevlig och förklarade situationen och erbjöd mig en förlängning av min prenumeration på en månad. Jag antog den … och tjejen jag pratade med förra gången jag ringde gjorde samma sak… så nu har jag fått förlängning med två månader. Det blir ju bara en extra tidning, men i alla fall. Jag tycker att det är så roligt att få tidningen i brevlådan varje månad och jag tröttnar aldrig på korsorden.

På kvällen tog jag fram min stora kastrull och kokade rödbetssoppa. Hade rödbetor som legat ett tag i kylskåpet och så kastade jag i lite morot, purjolök och spetskål.

rodbetssoppa

Det tar sin tid att skala och strimla, men det blir ju så himla gott. Det blev så mycket att jag frös ner några portioner. Alltid bra att ha. När jag fryser ner soppan, syrar jag den inte innan, utan sen när jag tinat och värmt upp den.

I morgon är det vattengympa och före det ska jag hämta ena paret skor jag köpte på Tradera.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det fint att få tidningen hem i lådan, men man vill ju gärna att den levereras när det är bestämt så. Bra att klaga så att de vet att man som kund inte är nöjd. Hoppas nu tidningen kommer som den ska.
  Perfekt med rödbetssoppa med ”allt i”. Och bra att ha på lager i frysen.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag gillar att få tidningen i brevlådan och har verkligen saknat den nu i november. Blev tvungen att köpa Aftonbladets kryss eftersom jag är van att koppla av med ett kryss på kvällen.
   Rödbetssoppa är alltid bra att ha i frysen om man ex vill spontanbjuda en kompis på vardagsmiddag. 🙂
   Ha en trevlig fredag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.