Marja

Den långa resan.

Plusgrader och storm i dag.

swoosh

I morse hade vädret vänt och det var inga solbelysta björkar som mötte mig när jag tittade ut genom fönstret. Nej, det var ett irriterande brummande som fick mig upp ur sängen. Aha… dagvattenbrunnarna töms och ses över innan vintern och snösmältningen. Jag hade redan hört att det blåste kraftigt ute, ja det var nästan storm och plusgrader. Senare på dagen när jag gick upp till vindsförrådet efter mina adventsstakar, hörde jag hur det ven över taket. Torra löv och vilsna fåglar fladdrade omkring i luften flera våningar upp.

På eftermiddagen, när jag skulle fara till vattengympan, hade det mojnat lite. Det gick bra med tummen. Förvånansvärt hur bra den läkt under bara några dagar. Jag satte på ett vattentätt plåster, men eftersom det var svårt att få till det bra över fingertippen, virade jag runt med hudfärgad kirurgtape så att det inte skulle släppa i vattnet. Det blev bra. Jag har fortfarande ont i leden och det bekymrar mig lite. Jag var så glad att jag kom iväg, för det var ju så himla skönt i det varma vattnet som vanligt.

När jag kom hem och steg av bussen, var det glashalt på trottoaren. Fick hasa mig hem över gården.

I dag har Stora Coop Tomtebo öppnat och de 300 första kunderna skulle få en goodiebag. De öppnade kl 10.00 och vid halv elvatiden såg jag en av grannarna i radhusen komma hem med cykeln fullastad med kassar från Coop. Det hade säkert varit kö. När jag kom hem efter vattengympan steg ett gäng med fulla kassar på vid hållplatsen mitt emot butiken. Jag har ju promenadavstånd, men de som bor längre bort på Tomtebo kan ju ta bussen. Jag har inte tänkt fara dit än i den allra första ruschen, men lite nyfiken är jag ju. Ska bli skönt att ha en mataffär så nära och de har öppet till kl 22 varje dag.

I helgen är det 1 advent och jag var som sagt uppe på vinden efter adventsstaken, stjärnorna och lådan med julsaker. Min kära gamla adventsstake fungerade, den börjar bli 36 år gammal nu och jag har bara behövt byta lampor en gång. Det var ganska nyligen och då bytte jag ut alla till lågenergilampor.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att du kunde vara med på vattengympan och att tummen inte hindrade dig. Hård blåst har vi också, både igår och idag och med regn och alla nyanser av grått. Tänker inte gå ut.
  Så bra med en nyöppnad butik så att du inte behöver ta bussen för att få handlat.
  Önskar dig en fin adventshelg och att tummen fortsätter att läka.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag blåser det mindre. 🙂
   Önskar dig också en fin första advent!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.