Marja

Den långa resan.

Den varma filten och den sura kärringen.

filten

Jag fryser inte lika mycket i dag. Termometrarna visar 21 grader, men elementen känns varma, så småningom skall jag nog få upp värmen till 22 grader. Jag bäddade med ett tjockare täcke och ett påslakan som är lite mjukare i strukturen, samt la på en fleecefilt, och sov gott hela natten.
I helgen hittade jag min fina finska yllefilt, som jag lagt upp på skåpet i sovrummet i samband med flytten och sedan ’glömt’. Den fick jag sommaren när min syster dog av hennes svärmor för att jag tagit hand om familjen. En sån fin present… som en stor varm kram. Jag har använt den mycket och den blir bara vackrare med åren. Lite kompaktare (och varmare) efter varje tvätt och nu har den kommit väl till pass när jag sitter i min sköna stol.

I dag var jag riktigt besvärlig i min nya mataffär. Nu har jag nog gjort mig känd som den sura kärringen. De hade billig djupfryst lax i portionsförpackning, men hade lagt den huller om buller med den dyrare. Max 3 st per hushåll stod det och folk plockade 1-2-3 paket utan att titta och jämföra vad det stod på skylten… för det har jag lärt mig att man ska läsa på skylten så att man tar rätt sort. Jag läxade upp en stackars anställd och beordrade honom att plocka bort den dyrare sorten och kallade det för ’lurendrejeri’. Det var alltså inte så att nån kund hade lagt ifrån sig en dyr förpackning bland de billigare, för det var lika många av båda. Sen var en ta-tre-för 15.- vara inlagd som ta-tre-för 25.- i kassan och det fick jag ju också bråka lite över.
Brukar ni kontrollera kvittot? Jag gör det alltid… tvångsmässigt. Jag går till och med och klagar när jag har fått betala för litet för en vara, vilket i och för sig händer väldigt sällan.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Jag lovar att du inte är ensam om sånt.. rätt ska vara rätt!
    Jag brukar också säga till och sen får de uppfatta mig som de vill 😀

    Ibland är jag riktigt ”arga tanten” och det kan ju behövas då och då.. ha de bra i kylan! Kram

  2. Ditte

    Skönt att du fått lite varmare! Och så bra att du hittade den fina filten. Den gör ju mer nytta framme i stolen än i skåpet. Fint minne också. Ja, butikernas agerande kan en bli trött av. Sällan något direkt görs för kunden. Bra att du sa ifrån. Vad gäller kvitton tittar jag alltid noga.
    Kram och trevlig onsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Att jag inte tagit fram filten betyder ju att jag inte frusit på det här sättet förut i den här bostaden. Inte så mycket bättre än, men så småningom… 🙂
      Ha en fin torsdag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.