Marja

Den långa resan.

Tulpandoft och snart pollensäsong.

tulpaner15

Det var ju bra att jag separerade tulpanerna, för se så olika de två buketterna är. I den ena är tulpanerna sofistikerat lugna, medan de andra är ystert lekfulla och pockar på en hel del uppmärksamhet. Dessutom tycker jag att de doftar ganska starkt. Tulpaner doftar vanligtvis inte så mycket, men jag har hört att de gula kan dofta ganska starkt. Jag är ju känslig för blomdofter, men har aldrig besvärats av tulpaner.
På tal om att vara känslig, varnas det för ett kraftigt pollenår i år. Hujamej! Än har vi inga pollen här uppe, men jag får nog börja följa pollenrapporterna och börja medicinera när det närmar sig våra breddgrader.

I dag har jag varit sysselsatt med mina loppisgrejer och for iväg med två tunga kassar. Det gick bra och det gick fort att hänga upp kläderna och lägga sakerna på hyllorna. Jag köpte ett larm på en ny skinnväska från Gudrun Sjödén, ett felköp på Tradera, som jag hade tänkt lägga ut där igen, men ser om jag får sålt den här i stället. Jag satte ett ganska högt pris, så vi får se. Det händer att saker försvinner på det där stället. Oftast hittar man dem på andra ställen… folk bär med sig saker, ångrar sig och lägger tillbaka dem i närmsta bås. Eller så stjäls de helt enkelt. Har man larm, tjuter det vid utgången. Förra gången var jag säker på att jag hade blivit av med en morgonrock… hittade den inte någonstans…men efter några veckor fick jag ett meddelande att de sålt den och jag kunde hämta pengarna. Man får vara beredd på allt möjligt konstigt.

Träffade på en gammal bekant som hade ett bås mitt emot mitt. En bosnisk flykting, som kom i början på 90-talet. Han kände igen mig och kom till och med ihåg mitt namn. De var tre bröder, riktiga personligheter och glada och skämtsamma. De läste svenska och Soran här, utbildade sig till kock och började jobba i kök. Så trevligt att träffa honom igen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.