Marja

Den långa resan.

Det fina vårljuset och återbruk.

varljuset

Vårljuset är så vackert nu, i synnerhet på morgnarna. Stora kontraster mellan ljus och skugga. Jag har lyckats justera mitt sovande lite grann, så jag stiger upp lite tidigare och hinner njuta av morgonsolen.

I går kväll fixade jag lite med de små påskliljorna, som blev lite tilltufsade under transporten i Ikeakassen. Jag kör med återbruk. Tidningspapper och sparade julklappssnören i stället för krukor. Det går ju bra eftersom man inte behöver vattna dem.

aterbruk

I dag åkte jag ner på stan en sväng. I morgon är det begravning och jag skulle ha en handros att lägga på kistan. Rosorna var så vackra, så jag köpte en hel bukett och i morgon ska jag välja den vackraste och ta med. Jag blir hämtad hemifrån och det känns skönt.

Det är väldigt mycket folk på bussen nu, i synnerhet på eftermiddagen. Jag satte mig på en plats där jag hade två personer mitt emot och det blev trångt om saligheten. Tjejen mitt emot hade handlat tre kassar mat, som stod på golvet där jag skulle ha mina fötter… min ryggsäck och matkasse gled hela tiden från mitt knä mot hennes famn. En kille kom och satte sig bredvid mig och där satt jag inklämd och kramade ryggsäck, matkasse och blompaket. Jag kände hur jag gled längre och längre ner i mitt hörn… Men ingen var sur, utan alla log mot varandra.

Nu är det måttliga mängder alpollen i luften, varav största delen kommer med vindarna söderifrån. Jag köpte ögondroppar mot pollenallergi, men fick inte upp korken på den lilla flaskan. Den satt som berget. Jag har ju två artrostummar, så jag är ganska svag i händerna och inget verktyg jag misshandlade den lilla korken med, hjälpte. Till slut gick jag ner till grannen och han tog på sig sina arbetshandskar och fick upp korken. Skall gå till hjälpmedelscentralen och se om de har något hjälpmedel för små skruvkorkar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken god idé att använda tidningspapper och snören du redan har och få till ett fint ytterhölje på påkliljorna. Och fint blev det.
  Skönt med vårsolen och fint att kunna njuta av den en tidig morgon.
  Har tankarna med dig på begravningen. En svår dag blir det men fina minnen har du med dig.
  Kram.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Hade inga små krukor hemma, så då fick det bli tidningspapper. Har använt brunt omslagspapper tidigare, men det var slut. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Lena

  Sköna gröna dörrar på grannhuset ????
  När jag har problem med att öppna krångliga små förpackningar plockar jag fram polygrip eller taggad tång fast såna grejer kanske inte alla har.
  Mycket bra att du frågade grannen om hjälp. När jag bodde på Forslunda tänkte jag att jag skulle köpa nytt bilbatteri och promenera hem med det. Bara 3-4 km. Men det hade varit vansinnigt. Vågade fråga o Margareta blev bara glad att jag vågade fråga o att hon kunde hjälpa mig. Win Win för vi båda blev glada ????

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   De gröna dörrarna går till husets cykelförråd. 🙂
   Jag använde alla verktyg jag hade i min verktygslåda… bl.a. en sån där tång, men jag har två artrostummar och orkar inte hålla emot. Den lilla flaskan var ganska tilltygad när jag gick ner till grannen. 🙂 Han klarade inte av den med sina bara händer, utan fick ta på sig en arbetshandske. Jag har inga problem att gå ner och be om hjälp med såna saker. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.