Marja

Den långa resan.

En död duva på min balkong.

cykel2

Det som göms i snö, kommer upp i tö… som den här cykeln vid busshållplatsen på Ålidhem. Den har varit helt begravd under snön som plogats upp på trottoaren. Hoppas ägaren hittar igen den nu.
Det är så skönt att få gå på barmark igen… att inte behöva spänna sig och släpa på broddarna, utan kunna gå avslappnat med lite mer spänst i stegen.

I går tog jag en lång promenad ner till sjön. Nu var det ingen ute på sjön och det var uppenbart att man inte längre kunde ta gångstigen över till andra sidan.

nydalasjon11

Det gick bra att gå på stigen längs stranden om man gick mitt på och inte trampade ner på sidorna. När jag skulle gå över en plogkant ner på vägen, halkade jag och satte mig på rumpan… tänkte att jag kunde lika väl åka kana ner… och fick sen ett sjå att komma upp på fötterna igen. Ingen råkade gå förbi just då så jag kunde ha bett om hjälp, men till slut kravlade jag mig upp. Så himla jobbigt att vara så klumpig.

Annars har helgen varit lugn. Jag har sovit mycket och pratat med min kompis i telefon. Har gjort färdigt födelsedagskortet till Ronja… det blev fint. Tänkte göra kortet till Johanna också nu när jag har alla grejer framme. I julas satt hon och sorterade alla mina papper i färgordning och alla spillbitar i olika plastpåsar. Hon tar till vara varje liten pappersbit större än ett knapphålshuvud och använder dem så fint, så nu ska jag utmana mig själv och göra hennes kort enbart av spillbitar.

I dag for jag en tur till Ålidhem och när jag kom hem såg jag en misstänksam fläck på köksfönstret. Och ja, ute på balkongen låg en död duva med bruten näbb och blödde. Så hemskt. Den måste ha krockat ordentligt med fönstret, för det hängde en liten fjäder kvar på glaset. Eller hänger fortfarande, för jag har inte orkat tvätta fönstret.

duvan

När Johanna var bara några månader gammal och låg och sov i vaggan hos svärföräldrarna i Finland, flög en stor tjäder genom fönsterrutan in i rummet. Glassplittret for över hela vaggan och jag minns att jag rusade in i rummet, slet upp Johanna och stängde in den skadade fågeln i rummet. Svärfar kom och tog hand om den. Jag tror den klarade sig.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det blir ju genast mer dramatiskt när fönstret går sönder. 🙂 Johanna minns nog inget av händelsen, men mamman blev ordentligt rädd.
      Kram Sandra!

  1. Ditte

    Skönt med lite mer vårkänsla hos dig också. Och en fin promenad blev det. Synd att du halkade men det är lätt hänt. Att ta sig upp kan ju vara riktigt knepigt men du klarade det.
    Fåglar som flyger in är lite läskigt tycker jag kan tänka mig att du skyndade dig att slita upp Johanna när tjädern kom flygandes in.
    Nu får du ett bestyr med att få bort duvan.
    Kram och trevlig vecka.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Undrar vad jag hade gjort om duvan fortfarande levt? Antagligen sprungit ner till grannen. Nu hamnade den i tidningspapper och i soporna. 🙂
      Ha en trevlig onsdag!
      Kram!

  2. Judy

    That’s a lot of snow built up by the sidewalk. Hope the owner comes for his bike soon. Beautiful lake picture. 🙂 Are you okay after the fall? I am another one of those clumsy people. Sad to see the dead bird. 🙁 Have a wonderful week. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The bike has been all hidden under the snow, so there was indeed a lot of snow built up. I didn’t really fall, just slipped and slided down on my butt and thought that I might as well slide all way down… 🙂
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.