Marja

Den långa resan.

Nytt knä redan i maj.

skogen6

Nu är det nästan ingen snö kvar mellan tallarna nere vid sjön. Längtar efter varmt väder och skogslukt.

I dag putsade jag balkongfönstret på utsidan där duvan hade lämnat sina spår. En liten fjäder hade fastnat i geggan på rutan och stod och fladdrade i vinden. Uääk! Jag gick i gång ordentligt och städade hela balkongen… till och med dammsög mellan springorna i trallen på golvet. Nu skall jag bara byta skyddet på balkongräcket och sen senare köpa lite kryddor och blommor… och så kan sommaren komma.

Jag har redan fått kallelse till knäoperationen. Jag trodde det skulle bli i höst, men de vill att jag åker till Lycksele redan i början på maj. De flesta höft- och knäoperationer skickas faktiskt till Lycksele från Umeå. Jag hade ju hellre blivit opererad i Umeå, men får väl ta emot erbjudandet och fara till Lycksele. Det är en bussresa på nästan två timmar, men jag hoppas att jag får åka bekvämare och mera privat hem efter operationen. Skall ringa i morgon och kolla. Till Skellefteå kan man åka Sambulans, en specialbuss, men den servicen har inte kommit i gång till Lycksele än. Usch, jag gruvar mig, men jag måste göra det. Ringde min kompis och resonerade och vi kom fram till att det är bättre att göra det före sommaren än på hösten, då det kan bli halt ute ganska tidigt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint att du får en operationstid för ditt knä redan i maj. Lite bökigt med Lycksele men säkert ordnar de med en bra transport hem till Umeå igen. Antar att du får rehabiliteringen i Umeå-
    Så fort snön har försvunnit nere vid din sjö. Skönt så mer och med vår dag för dag-
    Skönt att du fick städat undan duvan och gjort rent. Inte det roligaste…Men nödvändigt.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Ja, det kommer nog att ordna sig. Min kompis opererade sin Hallux valgus i Lycksele och fick samåka i taxi ända hem till dörren. Rehabiliteringen sker på Hälsocentralen hos sjukgymnasten och återbesök hoppas jag sker i Umeå.
    Skönt att jag fick städat hela balkongen på en gång.
    Kram!

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Min första tanke var också, oj vad bra, våren och sommaren i sig, är bara dom, fin rehabilitering. Och du behöver inte vara extra rädd för att halka eller göra snedvridningar. Men jag förstår ju också att en operation är lite gruvsam, fast jag har hört många som blivit nöjd efter knäoperationer, och läkarna skulle aldrig göra en, om dom inte bedömde, att en operation skulle gynna dig. Håller dock med om att Lycksele känns drygt, men men, vad gör man. Ha en fin dag i solen, för jag antar att den lyser, även på andra sidan stan 🙂 //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Ja, det råder ingen tvekan om att jag måste få ett nytt knä…opererade bort menisken för sådär 46 år sedan, så det är slitet. Känner också att jag vill göra det innan jag blir för gammal, så det är bara att bita ihop och tacka och ta emot. Det blir nog bra! Och som du säger, bättre nu på våren än i höst.
      Ha det så bra! Solen lyser här också.
      Kram

  4. Judy

    Beautiful trees! Good to get the bird mess cleaned away. Summer should be just around the corner. Your knee surgery in May will be nice as you should be healed before winter comes again. Take Care! Have a wonderful evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! You are right… an operation in May is much better than in the autumn. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

  5. Lena

    Jag förstår att du gruvar dig både för bussresa till Lycksele och operation. Men så skönt att du får operera redan i maj. Blir så mycket lättare sedan när du kan börja stappla fram o träna. Ingen risk för snö eller halka! Temperatur så du inte behöver bylsa på dig en massa kläder utan kan gå lättklädd 😉 Många soltimmar så du får energi från det! Kvällsmänniska som du är så får du tillfälle till många härliga balkongsittningar innan myggen vaknar.
    Angående bussresan. Jag är väl lite konstig men Lyckselevägen åker jag väldigt sällan så det finns mycket att bara titta på genom fönstret. Fota emellanåt o fundera för sig själv (som du är duktig på).
    Har en kompis som blev hänvisad till Akademiska i Uppsala och det blev liiite krångligt för det var inget jätteakut men hon behövde åka dit så då fick hon fixa alla resor själv, 3 st blev det tor. Men fick ju ersättning för allt efteråt. Operationerna gick i alla fall bra.
    Lycksele låter Lyxigt och Lyckligt 🙂
    Jag känner på mig att allt kommer att gå bra o så vet du var jag finns! Eller hur?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Lena för fantastisk pepp! Bussresan är inget problem nu när jag sett tidtabellen osv. Och min kompis sa att de ordnar hemresan med bil. Jag skall åka tur och retur en dag en vecka innan för inskrivning och då kan jag fråga alla detaljer. Det är väl mest att jag gruvar mig. 🙂 Jag kommer säkert skicka ett sos till dig vid behov. 🙂 Har väldigt svårt att be om hjälp, men får träna på det nu. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.