Marja

Den långa resan.

Vilken kämpe!

krigaren

Men vilken kämpe min lilla pelargon är. Andra vintern i rad har den stått gömd bakom gardinen på golvet vid balkongdörren. Jag tvekade i höstas om jag skulle ha den kvar, för den fick stå länge ute på balkongen och när jag tog in den var den uttorkad, förutom några små pinnar som stack upp ur jorden. Men jag kunde inte kasta den då och när jag nu skulle göra det, möttes jag av ett pyttelitet grönt blad. Nu har den fått några droppar vatten några gånger och fått komma upp i ljuset på fönsterbrädan. Skall jag byta jord på den nu?

I natt blev en sån natt när jag satt uppe och löste korsord och drack kokosmjölk. Tur att april månads korsordstidning kommit med posten. Jag var nog uppvarvad efter de ändrade planerna kring operationen. Hade ju som planerat annat i början på sommaren, bl.a. att åka till Finland, men det får vänta till hösten, då jag ju brukar fara. Längtar bara dit nu.
Nu känns det lugnt, efter att jag fått en massa pepp från olika håll och googlat lite och skrivit ut busstidtabeller osv. Jag skall faktiskt åka en vecka innan över dagen till Lycksele för inskrivning, så då kan jag ju fråga allt jag vill veta.

Efter ett par timmars sömn, började mobilen pipa sms och mail. Konstigt, att vissa dagar kommer allt på en gång. Ansökningar om andrahandsuthyrning, påminnelser om kallelse till årsmötet m.m. Fick börja dagen med lite kontorsarbete i morgonrocken. Sen packade jag Ronjas födelsedagskort i silkespapper och ett vadderat kuvert… det fick inte plats i ett vanligt kuvert och jag var lite rädd om de fina dekorationerna… Swishade pengar till valfri present och skickade sms.

Sen for jag ner på stan med mina papper och kuvertet. Min kompis’ barnbarn bor i grannhuset och hon kom med bussen. Så trevligt att prata med ungdomarna. Var nära att köpa en storblommig klänning på Indiska, men besinnade mig. Jag vet inte vad det är, men jag blir tvärkär i konstiga klänningar var gång jag går dit. Fast den här var fin… på en midsommarfest…

Ha en lugn torsdagsnatt<3

4 kommentarer

  1. Caanita

    Jag har också lyckats övervintra några pelargoner. Nu har jag tagit några skott som jag har satt och dom ser ut att må bra, lite näring har dom också fått. Sedan tidigare år har jag märkt att det tar ganska lång tid inpå sommaren innan de blommar. Kanske beror det på att dessa ” köpe” blommor är så hårt drivna att dom behöver mera tid i vanliga miljöer, vad vet jag?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det här är en liten pelargon som jag fått av min kompis för tre år sedan. Ville egentligen inte ha den, för jag är inte så bra med pelargoner… men den här vill tydligen vara hos mig och därför är jag så förundrad över överlevnadsinstinkten. 🙂

  2. Ditte

    Blir säkert bra med din operation i maj. Och fint att du får åka dit en vecka innan och kan ju då ställa alla frågor du har.
    Jag har telefonen på ljudlöst på nätterna och då hör jag inte pipen som kan komma. Blir annars väckt och störd och kan inte somna om.
    Kan tänka mig att ditt kort till Ronja blev fint och lika bra att lagga det i ett vadderat kuvert så det inte skadas. Hoppas också att Post Nord levererar det.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har vanligtvis telefonen i ett annat rum på natten, men på morgonen kollar jag i den när jag går på toaletten. Jag sover ju så länge att de flesta har börjat jobba innan jag vaknar. 🙂 Lite klurigt det där.
      Jag skickade kortet i mycket god tid, så att det säkert skall komma fram.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.