Marja

Den långa resan.

Gick hela vägen utan att halta.

kvallsljuset6

Ibland är kvällsljuset så fint nere vid sjön. Här ser träden nästan frostiga ut.

Jag går oftast ner till sjön på kvällspromenaden, men i förgår var jag ute tidig eftermiddag och plockade de sista hallonen. Det fanns ganska många kvar, men en hel del hade möglat. Sen gick jag ner till Fiskebryggan.

fiskebryggan3

Jag lämnade rollatorn och gick hela vägen ut till bryggans kant utan att halta! Det var en mäktig känsla. Jag kan gå ganska obehindrat nu, men det går så långsamt, så jag har alltid rollatorn utomhus. Med den kommer jag upp i god promenadtakt. I varje fall fick jag känna på att det går framåt och jag tänkte att jag ska komma ihåg den känslan när smärtan kommer. För den kommer fortfarande en stund varje dag och på natten vaknar jag av att benet ligger olämpligt och värker.

Vi har haft fint väder några dagar och naturen är fortfarande grön och frodig.

sjon11

sjon10

I går var jag hos min kompis på Mariehem och blev bjuden på kantarelltoast med kantareller hon plockat. Jag hade kokat rödbetssoppa på höstens rödbetor, som jag tog med mig. I efterrätt åt vi glass med svart vinbärssylt, som kompisens dotter kokat på bär från egna buskar. En jättegod höstmeny.

I dag var jag nere på Bondens Marknad och nu var utbudet mycket större. Jag köpte en squash, späd purjolök, isbergssallad och en knippe stora morötter. Hos Hagabröd köpte jag ett fruktbröd och några apelsinbullar. Sen gick jag en sväng i Vänortsparken och där träffade jag en akvarellkompis. Det var sommarvärme och så underbart.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så roligt Marja att du nu kan gå en bit utan rollatorn och känner att det bär. Roligt att gå med dig här. Så vackra bilder!
  Vad trevligt med en god middag tillsammans med din kompis och maten lät lockande.
  Önskar dig fortsatt god bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, plötsligt märkte jag att knät har blivit mycket bättre och mindre ont. Så tacksam! Hoppas ditt ben börjat läka på allvar!
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Lovely pictures of your stroll down to the lake! Happy that your mobility is improving. Chanterelles are so good. A friend gave us some fresh picked ones a few years ago. I cooked some and dehydrated the rest. Your autumn meal sounds delicious and food is so much better with great friends. Have a wonderful week. 🙂 Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Suddenly my mobility has improved a great deal. But my balance is not good, so I rely on the walker when I’m outdoors.
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.