Marja

Den långa resan.

En tripp till Finland.

finlandsresan

Hej mina vänner! Jag har varit i Finland. Tidigt onsdag morgon for muminmamman och jag iväg med rollatorn och mitt pick och pack. Jag reste som en riktig baglady, med bag på rollatorn, ryggsäck med mina kläder på ryggen och Kånken,  och på hemvägen även en matkasse hängande på rollatorn.
Allt gick så bra och smidigt. Jag åkte buss, båt och taxi och fick hjälp hela tiden. Jag lärde mig hitta hissar och be folk öppna dörrar m.m. Inga som helst problem att ta mig runt.

Vädret var underbart. Jag har varit ute hela dagarna, suttit på uteserveringar och gått runt en hel del. Jag var verkligen glad att jag tog med mig rollatorn, för med den kan jag röra mig utan att vara rädd för att förlora balansen eller snubbla.
Jag träffade förstås min bror och på lördag ville jag gå ut till Skrivarholmen, ön ute i älven. Det är så vackert där och så skönt att ströva runt. Vi skulle ta pontonbron, men jag tänkte ju inte på att det var en brant trappa ner och upp med skenor anpassade till barnvagnar… alltså för brett emellan för min rollator.

finlandsresan3

finlandsresan2

Jag kan ju gå i trappor, ett trappsteg i taget, så jag beordrade brorsan att bära rollatorn upp och ner… och det gick hur bra som helst. Bron är ju ganska lång och utsikten över stan fin åt alla håll. Det blåste ganska kraftigt, så fontänen ute i älven blev till ett dimmoln.

finlandsresan4

finlandsresan5

I bakgrunden ser man Stadskyrkan… och Rosenlews gamla fabrikskomplex med f.d. pappersmassa-, papper- och jästfabriker. Både mamma och pappa arbetade där och jag hade också sommarjobb ett par somrar på kontoret när jag gick på gymnasiet.

Vi var ute i tre timmar, satt och fikade och pratade bl.a. om vår syster Leena, som skulle ha fyllt 85 år den dagen. I morgon skall jag lägga ut bilder från den vackra ön.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Jag skulle gå in här kvällen innan jag for och berätta att jag skulle åka, men internet funkade inte.
   Kram!

 1. Ditte

  Så roligt att resan gick så bra och att du har fina och positiva upplevelser med dig i bagaget. Smart att du bad din bror bär upp rullatorn till bron. Ja, alla miljöer är ju inte av eller anpassade om man inte kan förflytta sig obehindrat.
  Kram och tack för vackra bilder

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Väntade ju på att få fara iväg hela sommaren och är så lycklig att allt gick så bra. Kände att det var precis vad jag behövde efter alla vedermödor med knät. Rollatorn är liten och behändig och lätt att fälla ihop, men viktig att ha med.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Welcome home from Finland Marja! Thanks for sharing the pictures. Glad you had a good time and especially spending time with your brother. Take Care! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I really enjoyed my trip and I needed to get away after this long summer with my knee.
   My brother was glad I came.
   Take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.