Marja

Den långa resan.

Skrivarholmen.

Lovade ju några bilder från Skrivarholmen. Vi gick en runda, jag kramade ett par björkar, vi tittade på smådjuren, fikade och njöt av det vackra vädret.

skrivarholmen

skrivarholmen2

skrivarholmen4

skrivarholmen5

skrivarholmen3

Det fanns lamor och små getter, som kom fram till stängslet så barnen kunde klappa dem.

skrivarholmen8

skrivarholmen7

Det fanns burar med en tupp, hönor och små kycklingar… påfåglar och vita duvor. Det var väldigt svårt att fotografera dem genom det finmaskiga stängslet. Den vackra tuppen hade grävt ner sig i en sandgrop och låg där och surade. Några fina hönor låg bredvid och flaxade. Mamman med de små kycklingarna gömde sig under några buskar. I påfågelburen gick en hona omkring och haltade påtagligt och hanen satt näbb mot näbb i en springa med hanen i grannburen. Det såg lite mysko ut.

skrivarholmen6

I dag har jag tagit det lugnt här hemma… tvättat och donat lite. Har fortfarande en så bra känsla efter resan.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket fint namn, Skrivarholmen. Roligt att du tog oss läsare med hit. Men varför är djuren i bur? Säkert finns det en anledning men de borde ju kunna få vara fria. Kanske är de rymningsbenägna…
  Härligt att du har den sköna känslan från resan kvar. betyder ju så mycket.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Skrivarholmen är direkt översättning av finskans Kirjurinluoto och syftar på yrket registrator. Kanske stadens registrator bodde där en gång. Har inte forskat i det.
   Att hönorna och påfåglarna hålls i stora burar har nog att göra med att de inte ska försvinna på det stora området. Förr gick påfåglarna fritt vid vattnet bakom höga stängsel. Sen byggde man den stora arenan där man har de flesta konserter under Pori Jazzfestivall varje sommar och det är kanske inte så lämpligt att ha hönorna springande lösa där.
   Ha en skön vecka!
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The pea-cocks are quite old now. Once they could walk freely by the water behind high bars, but now they have jazz festivals there every summer and I guess it’s best for the birds to be safe in their cages.
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.